Kodin joulukalenteri: Avaa ensimmäinen luukku ja lue ihana vinkki!

Kodin joulukalenterissa viritellään mieliä hiljalleen jouluun: Ensimmäisen luukun takaa löytyy vinkkejä, joiden avulla luot jouluisen lämmintä tunnelmaa kotiin.

Joulukuun alussa voi kotia ryhtyä virittelemään joulun tunnelmaan. Aloita se hienovaraisesti – suuremmat koristeet ja asetelmat laitetaan vasta juuri ennen pyhien alkamista.

Tuo kotiin ripaus joulua

– Ensimmäiseksi kannattaa kotiin tehdä pieni pikasiivous, sillä puhtaat ja liiasta tavarasta riisutut huoneet antavat mielen levätä. Imuroi ja pyyhi pinnat kostealla. Älä huolehdi suuremmista projekteista vielä – ne ehtii tehdä hiljalleen ennen joulua.

– Tuuleta sänkyvaatteet ja asettele petiin jouluisen lämpimät lakanat. Niissä on mukava laskea öitä joulupukin tuloon.

– Taittele muutama havunoksa suureen vaasiin tai osta joulun ensimmäinen kukka – esimerkiksi näyttävä amaryllis tuo koko kotiin jouluista tunnelmaa.

– Mikäli et ole vielä laittanut jouluvaloja ikkunoihin, on nyt niiden aika. Jos vanhat tuikut pitää päivittää uusiin, löydät

– Keittele kupillinen glögiä, jonka tuoksu leviää koko kotiin. Asetu höyryävän juoman ja hyvän kirjan kanssa sohvannurkkaan rentoutumaan. Se jos mikä luo hyvää joulumieltä ja rauhallista tunnelmaa ajatuksiisi.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja