Kivistä energiaa ja hyvinvointia

Kivien energioilla ja hoitavilla ominaisuuksilla on pitkät perinteet historiassa. Nykypäivinä ihmiset ovat entistä enemmän kiinnostuneita itsensä kehittämisestä ja hyvinvoinnista. Kivet auttavat moneen vaivaan ja ovat myös kauniita sisustuselementtejä: ne ovat osa luontoa kuten ihmisetkin.

Ihmiset yleensä joko rakastavat kiviä ja tai sitten eivät. Toiset keräävät niitä intohimoisesti joka puolelta.

Kivien energia ja hoitavat ominaisuudet ovat tunnettu jo pitkään, ja ihmiset ovat käyttäneet kiviä maailman historiassa moniin eri tarkoituksiin. Esimerkiksi kuninkaat, kuningattaret ja hallitsijat ovat kantaneet päälaen alueella kruunuja, joissa on ollut erilaisia kiviä.

Kivet luovuttavat energiaa ja hoitavat

Kiviä on myös käytetty pitkään ja käytetään edelleen sekä fysiologisiin että henkisiin vaivoihin: ne avaavat energiaväyliä ja niistä saa energiaa. On olemassa kiviä, jotka lievittävät esimerkiksi fyysisiä kipuja ja turvotusta. Kivet auttavat ihmisiä hiljentymään kiireen keskellä, ja niitä voi käyttää erilaisiin jännitys- ja stressitilojen laukaisuun.

Kivien hoitaviin ominaisuuksiin ei liity mystiikkaa lainkaan, vaan vaikutus perustuu siihen, että kivissä on sähkövaraus niin kuin ihmisessäkin. Kivissä on tiettyä värähtelytaajuutta ja tietty energiataajuus, joka värähtelee. Ihmisissä on myös tietty taajuus.

Kivien avulla voi kehittää myös omaa intuitiota. Ne auttavat käyttämään omaa luovuutta tehokkaammin hyödyksi. Jotkut kivet auttavat uniongelmiin, keskittymiskyvyn kasvattamiseen ja organisoimaan asioita paremmin; valo ja kivien värit auttavat esimerkiksi kaamosväsymykseen.

Kivillä voi hoitaa myös eläimiä ja kasveja sekä puhdistaa kotia ja sen esineitä, kuten tietokoneita sähkömagneettisesta säteilystä.

Kivet ravitsevat myös kauneudellaan

Ihmisiä kiinnostavaa kivissä myös niiden kauneuselementti. Onhan kihlasormuksesta tai kaulakorusta löytyvä timanttikin kivi! Kauneus on sielun ruokaa, ja kivien avulla voi kohdata myös itsessään kauneutta.

Kivi on elävä, koska siinä virtaa energia; se ei siis ole kuollut elementti. Kivissä on erilaisia värejä, joista saa värien elementtejä itselleen ja vaikkapa kotiinsa. Rannan murikat tai meren hiomat pikkukivet toimivat kauniina sisustuselementteinä työpöydällä, kirjahyllyssä, pöytäasetelmissa, kattauksissa, kukkavaaseissa, suihkulähteissä, akvaariossa ja kasvien ympärillä.

Kivet sopivat myös hyvin kiireiseen työelämään. Niiden moninaiset värit ja muodot aktivoivat ajatuksia uusien ratkaisujen löytymisessä, uuden vision saamisessa ja mielen rauhoittumisessa. Näyttävä sisustuskivi työpöydällä on silmälle ja mielelle levähdyspaikka. Kivi voi muotonsa ja värinsä kautta muistuttaa henkilölle tärkeästä asiasta.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja