Mainos

Kiviniemi: Väyrynen ei vaikuttanut päätökseeni

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kertoi tänään, ettei hän tavoittele puheenjohtajan pestiä kesän puoluekokouksessa.

Puheenjohtajuutta tavoitteleva Paavo Väyrynen syytti eilen Kiviniemeä keskustan eduskuntavaalien tappiosta. Kiviniemen mukaan Väyrysen sanoilla ei ollut kuitenkaan merkitystä Kiviniemen päätökseen.

– Hänen (Väyrynen) sanoillaan ei ollut mitään vaikutusta minun toimintaani. Ja on myös niin, että vaalitappioon oli useita eri syitä. Vaalirahakohu oli siinä ehkä suurin yksittäinen syy, mutta minulla ei ollut siihen mitään asiaa.

– Mutta puoluejohdon on kannettava vastuunsa vaalitappiosta, Kiviniemi sanoo MTV3 Uutisille.

Kiviniemi teki lopullisen ratkaisun, kun keskustan kannatus ei ole lähtenyt nousuun. Ylen uusimman mittauksen mukaan keskustan kannatus on 16,7 prosenttia.

Kiviniemi uskoo lisää ehdokkaita löytyvän

Kiviniemi uskoo, että keskustan puheenjohtajan pestistä tulee taistelemaan Paavo Väyrysen ja Mauri Pekkarisen lisäksi myös muita henkilöitä. Hän ei kuitenkaan omaan suosikkiaan kerro.

– Puoluekokous on aina osannut valita parhaan mahdollisen puheenjohtajan kussakin tilanteessa. Puolueen kannalta on löydettävä järkevä ratkaisu.

Kiviniemi toivoo, että seuraava puheenjohtaja vie keskustan tulevissa vaaleissa vaalivoittoihin. Hän itse aikoo jatkaa poliittista uraansa kansanedustajana, jossa Kiviniemen mukaan "riittää puuhaa".

Katso Pauli Poutasen juttu ja Timo Haapalan analyysi:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.