Mainos

Kivaa, kiveä puutarhaan!

Kevät tuo puutarhaan uusia tuulia. Mutta miten hyvä pihakivetys rakennetaan?

Jos pihasi on viimeistä silausta vailla, kannattaa harkita tyylikkään pihakivetyksen asentamista. Kivinen tie johdattaa vieraat ovelle, peittää autotallin edustan ja luo tyylikkään terassialueen, jossa nautiskella kesäiset aamukahvit.

Vinkit pihakivetyksen suunnitteluun

Kodin katon väri on hyvä lähtökohta pihakiveyksen värin valintaan. Pihan kivissä kannattaa välttää esimerkiksi rakennuksen seinien värejä, jotta tilan tuntu ja kolmiulotteinen vaikutelma säilyvät.

Päällystä piha suurilla laatoilla, jos piha on tasainen ja muodoltaan selkeä. Isoilla laatoilla syntyy terassikalusteiden alle tasainen pinta. Jos maasto taas on vaihtelevaa, valitse mieluummin pieni kivi.

Pehmeästi mutkittelevia, kutsuvia pihateitä on helpointa rakentaa kaarevareunaisista pihakivistä. Ajattele aina ensin käyttötarkoitusta: pihan parkkialueelle kannattaa valita tumma kiveys, sillä vaaleassa kivessä öljyläikät ja muu lika näkyvät.

Myös kiven paksuus riippuu alueen käyttötarkoituksesta: piha-alueelle riittää 50 millimetrin paksuinen kivi, parkkipaikka vaatii kestääkseen jo 60 milliä.

Jos asennat pihakiveyksen itse, varmista, että kulkuväylille, istuinryhmille, pihan huoltotöille ja paikoitukselle jää riittävästi tilaa. Kukapa haluaisi kääntää autonsa puoliksi pihanurmen puolella, kun kivinen parkkipaikka loppuu kesken?

Muista tehdä pohjatyöt todella huolellisesti! Niissä fuskaaminen kostautuu nopeasti epätasaisuuksina ja laattojen hajoamisena.

Lue myös:

Lähde: Lemminkäinen Betonituote Oy

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.