Kiteen rajussa kolarissa kuoli henkilöauton kuljettaja ja kaksi pienoisbussissa matkustanutta – 21-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Järkyttävä näky: Kolme ihmistä kuoli rajussa kolarissa Kiteellä 0:51
Video: Tältä järkyttävällä kolaripaikalla näytti aamupäivällä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan Kiteellä viime yönä tapahtuneessa henkilöauton ja pienoisbussin yhteentörmäyksessä epäillään olevan kyse henkilöautonkuljettajan törkeästä rattijuopumuksesta. Mies on yksi onnettomuudessa kuolleista.

Viimeöisessä pienoisbussin ja henkilöauton yhteentörmäyksessä menehtyivät 21-vuotias joensuulainen mies, joka oli henkilöauton kuljettaja, sekä pienoisbussissa matkustajina olleet 42-vuotias joensuulainen mies ja 32-vuotias tamperelainen nainen.

Loukkaantuneet ovat vuonna 42-vuotias joensuulainen mies ja kaksi 18-vuotiasta joensuulaista naista, joista toinen oli pienoisbussin kuljettaja.

Henkilöauton kuljettaja joi runsaasti alkoholia ennen ajoaan

Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan henkilöauton kuljettaja olisi ennen ajoaan nauttinut runsaasti alkoholia.

Kuljettajan ajonaikainen promillemäärä tarkentuu myöhemmin kuolinsyyntutkinnassa.

Henkilöauto ajoi yöllä kello kahden jälkeen Joensuun suunasta Kiteelle päin ja vastaan tullut pienoisbussi Kiteeltä Joensuuhun päin. Henkilöautossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita matkustajia. Pienoisbussissa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa.

Paalihtan kohdalla, noin 6 km Kiteen Tolosenmäeltä Joensuuhun päin, henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja autot törmäsivät etuosistaan toisiinsa.

Rajun yhteentörmäyksen seurauksena molemmat autot kierähtivät katon kautta ympäri ja pysähtyivät tien vastakkaisille puolille.

Onnettomuudessa menehtyneet kolme henkilöä ovat kuolleet tapahtumapaikalla.

Ajoi huomattavaa ylinopeutta

Henkilöautolla oli törmäyshetkellä huomattavasti ylinopeutta. Alueella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Uutista on täydennetty klo. 14.23.

Lue myös:

    Uusimmat