Kissan ja koiran koti

Mikäli talossa asuu lemmikkieläimenä koira tai kissa, sen huomaa usein jo ulko-ovelta. Kodin sisustukseen kuuluu olennaisena osana erilaisia koiran/kissan tarvikkeita ja esineitä.

Kaupoista löytyy yllin kyllin erilaisia koira- ja kissa-aiheisia esineitä sekä varta vasten lemmikeille suunniteltuja tuotteita. On petejä, erilaisia ruoka-astioita, monenkaltaisia leluja ja vauhdikkaita temppuratoja. Koirakodin asukkaan silmä lepää teemaan sopivissa tekstiileissä tai veikeissä häntänaulakoissa, kun taas kissakotia koristavat veijarimaiset kissankuvapyyhkeet ja muut kissamaiset esineet.

Monenlaisia petejä

Monelle lemmikkieläimelle kelpaa nukkumispaikaksi pehmeä olohuoneen matto, sängyn jalkopää tai jopa pelkkä lattia, mutta moni karvainen asukas osaa myös nauttia ylellisyydestä. Sitä varten koirille ja kissoille on erikokoisia ja -paksuisia patjoja sekä koreja.

Useimmiten ratkaisevana tekijänä lemmikkieläimen nukkumapaikkaa suunniteltaessa on ihmisen läheisyys, etenkin koirat nauttivat loikoilusta omistajansa vieressä. Kissat ovat selkeästi itsenäisempiä, mutta kun läheisyyden kaipuu iskee, hiippailee kissaeläinkin mielellään omistajan syliin.

Lemmikkieläinkodin makuuhuoneesta saa tunnelmallisen lisäämällä sisustukseen suloisia koira/kissa-aiheisia esineitä ja tekstiilejä. Isäntäväen petivaatteissakin saattaa vilistää kissan tai koiran kuvia tai aiheeseen sopivia kuviointeja.

Ruoka koreasti esille

Myös lemmikkieläimen ruokailuastioihin on syytä kiinnittää huomiota. Koiran tai kissan koosta riippumatta ruoka voidaan tarjoilla juuri sopivalta korkeudelta. Kaupoista löytyy tänä päivänä runsaasti erilaisia ruokailuastioita ja niihin monenlaisia koiran ja kissan herkkuja. Myös herkut voi pakata kauniisiin, isokokoisiin säilytyskoreihin, jolloin kodin sisustus pysyy järjestelmällisenä ja näyttävänä.

Lemmikin omistajakin voi halutessaan siemailla aamukahvinsa kupista, jota koristaa oman lemmikin kuva tai esimerkiksi pienet luukuvioinnit tai tassunjäljet.

Koira- ja kissamaisia juttuja

Oli koiran tai kissan omistaja sitten kuinka kiireinen kodin ulkopuolella, on oma lemmikkieläin omistajalleen kaikki kaikessa ja sen eteen halutaan selkeästi panostaa. Eläinrakas hankkii lemmikilleen erilaisia leluja ja mukavuustuotteita, kuten koiran patjoja ja kissan pehmeitä koreja.

Lemmikkieläimelle tavaroita hankkiessa on syytä huomioida tuotteiden pestävyys ja kestävyys. Myös vähemmän käytännölliset hassuttelutavarat ja pienet sievät sisustusesineet piristävät kummasti lemmikin omistajan ja karvaturrin yhteistä arkea.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: IKEA, Tyylitassut ja Yappyfashion

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja