Kissa mukana matkassa – lue vinkit eri kulkuneuvoihin!

Kesäloman alussa ja lopussa kissakin voi päästä (tai joutua) matkustelemaan. Lue, miten nelijalkainen turisti selviytyy mukavasti erilaisissa kulkuneuvoissa.

Kissa autoilee

Autossa kissan paikka on oma kuljetuslaatikko, joka on kiinnitetty tukevasti autoon. Jos kissa on irrallaan, kolarin sattuessa se jatkaa matkaansa nopeudella, joka autolla oli ennen törmäystä. Seuraukset voivat olla tuhoisat.

Helteellä kissan oloa voi helpottaa kylmäpatterilla kuljetuslaatikon alla. Myös aurinkoverhot auttavat. Juotavaa on varattava riittävästi ja juomataukoja pidettävä usein.

Auto on pysäköitävä varjoon ja katsottava, ettei auto joudu paahteeseen auringon siirtyessä. Kissa ei pysty hikoilemaan, joten se saa lämpöhalvauksen huomattavasti herkemmin kuin ihminen.

Kissa linja-autoilee

Linja-autoliiton suosituksen mukaan kissoja voidaan kuljettaa bussissa saattajan kanssa ja vastuulla, mikäli bussissa on tilaa. Kissoja ei kuitenkaan saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan.

Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin.

Bussiyritys voi periä lemmikeistä yrityskohtaisen maksun.

Kissa junailee

Kissa voi matkustaa junassa emäntänsä tai isäntänsä kanssa. Paikkoja on kaikissa junissa. Huomaa, että samassa osastossa voi olla muitakin lemmikkejä.

Junassa matkustavan lemmikin tulee olla rokotettu ja sisäsiisti. Mukaan on hyvä varata oma juomakuppi ja raikasta vettä.

Kissan matkasta peritään kiinteähintainen lemmikkimaksu 5 euroa. Jos kissa matkustaa omalla istuinpaikalla, peritään lisäksi 50 %:lla alennettu lipunhinta. Matkustajan on tällöin suojattava istuin.

Makuuvaunussa voi omaan käyttöön varata päätyhytin, lemmikkimaksu on 8,40 euroa.

Kissa lentää

Finnair hyväksyy reittilentojen matkustamossa kuljetettavaksi pieniä kissoja. Yli 8 kiloa painavat eläimet kuljetetaan ruumassa.

Matkustajan ja lemmikin varaus on tehtävä yhtä aikaa Finnairin puhelinmyynnin tai matkatoimiston kautta. Samalla myös ilmoitettava kuljetuslaatikon mitat sekä laatikon ja eläimen yhteispaino.

Kuljetuslaatikon tai –kassin on täytettävä IATA:n vaatimukset, tällaisia laatikoita ja kasseja myyvät eläintarvikeliikkeet.

Finnair perii kissan kuljetuksesta aina 27 euroa/suunta/eläinten kuljetuslaatikko. Tietyin ehdoin samassa laatikossa voidaan kuljettaa myös useampia eläimiä.

Lisätietoja:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja