Kirjanpitäjä kavalsi ja uhkapelasi – Joutuuko PAF palauttamaan rahoja?

Satoja tuhansia euroja yrityksiltä kavallettua rahaa on ohjautunut Ahvenenmaan raha-automaattiyhdistykselle PAF:ille ja sitä kautta maakuntahallinnon julkisiin menoihin.

PAF pyörittää pelitoimintaa verkossa ja Itämeren laivoilla.

Vuosi sitten paljastui, että useiden ahvenanmaalaisyritysten kirjanpitäjä oli kavaltanut asiakkaidensa tileiltä yli 800 000 euroa, ja menettänyt rahat pääasiassa PAF:in ylläpitämiin peleihin. PAF saattaa joutua palauttamaan pelituloina saamansa kavalletut rahat takaisin.

PAF on kehittänyt teknisiä ratkaisuja - mm. tietokoneohjelman, jolla uhkapelille altistuneet voidaan tunnistaa ja heidän peliriippuvuuteensa puuttua.

– Mutta jos ongelmat jatkuvat, kytkemme mukaan pelipsykologit, jotka aloittavat keskustelut tilanteessa, jossa oma henkilöstömme on voimaton, toteaa PAF:in toimitusjohtaja Anders Ingves MTV3 Uutisille.

Tässä tapauksessa PAF:in valvonta näyttää pahasti pettäneen, koska kavallettuja rahoja pystyttiin tuhlaamaan niinkin paljon peleihin.

Pelinjärjestäjien velvollisuus on ilmoittaa KRP:n rahanpesuyksikköön, jos on syytä epäillä, että joku pelaa rikollisesti hankitulla rahalla.

Oikeusprosessi kavallettujen rahojen kohtalosta on kesken. Yhtenä mahdollisuutena on väläytetty jopa pelissä hävittyjen rahojen määräämistä palautettavaksi takaisin rikoksen kohteeksi joutuneille yrityksille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja