Kinkku ei ole koriste eikä kestohyödyke

Kinkku ei aiheuta ikäviä yllätyksiä joulunpyhien jälkeen, kun sitä ei turhaan säästellä vaan pistetään koko potka reippaasti poskeen jo juhla-aikaan. Elintarvikevirasto muistuttaa, että paistettu kinkku olisi syötävä loppuun viikossa eli uuteen vuoteen mennessä. Lisäksi komeinkaan kinkku ei sovi joulukoristeeksi, vaan mahan tultua täyteen loppupossu on paras laittaa jääkaappiin.

Kinkun oikea säilytyslämpötila on 0-6 celsiusastetta. Elintarvikevirasto huomauttaa, että ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit lisääntyvät huoneenlämmössä yllättävänkin lyhessä ajassa. - Hygieenisesti on turvallisempaa leikata kinkusta viipaleet valmiiksi tarjoiluastiaan sen sijaan, että nostaa koko kinkun pöytään lämpenemään, vinkkaa virasto.

Pakastekinkku säilyy pakastelämpötilassa eli -18 celsiusasteessa pakkauksessa ilmoitettuun "parasta ennen" -päivämäärään asti ja jääkaapissa noin 7 vuorokautta. Kypsänä ostettu kinkku säilyy +6-asteisessa jääkaapissa kaksi viikkoa ja alle +4-asteisessa noin viikon pitempään. Tuore, suolattu kinkku säilyy jääkaapissa +8 asteen lämpötilassa noin viikon. Elintarvikevirasto kehottaa kinkunostajia kysymään kauppiaalta mahdollisimman tarkat tuotetiedot ja noudattamaan valmistusohjeita tarkasti. (Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat