Kimi Räikkösen tallikaveri ei usko suomalaisen erityiskohteluun Alfalla: ”Teemme fantastista työtä yhdessä”

Maailmanmestarin ja tuoreen kisavoittajan Kimi Räikkösen saaminen tallipariksi motivoi tulokaskuski Antonio Giovinazzia hyvään kehitystyöhön Alfa Romeon F1-tiimissä. Hän uskoo saavansa tasapuolista kohtelua, vaikka on urallaan hyvin eri vaiheessa.

Alfa Romeoksi nimensä muuttanut Sauberin F1-tiimi palkkasi 25-vuotiaan Antonio Giovinazzin toiseksi kuljettajakseen sen jälkeen, kun Kimi Räikkösen paluu Ferrarilta oli jo tiedossa.

Giovinazzi kuuluu tallin moottorivalmistajan Ferrarin suojatteihin. Hän ajoi edelliset vuodet punaisille testiä ja on päässyt kokeilemaan myös Sauberin ja toisen Ferrari-asiakkaan Haasin autoja vuosien saatossa.

Italialaiskuskin mukaan Ferrarin edellinen maailmanmestari ja yksi kaikkien aikojen suosituimmista F1-kuskeista ei saa Alfa Romeolla erityiskohtelua. Giovinazzi uskoo saavansa tasapuolisesti huomiota Räikkösen kanssa.

– Kyllä, totta kai. Teemme fantastista työtä yhdessä, ja myös tiimi omalta osaltaan, Giovinazzi toteaa MTV Urheilulle.

Motivoitunut Kimi hyvä tähtäin

Giovinazzi kertoi aiemmin seuranneensa tiimin pilttuussa erittäin tarkasti Räikkösen maanantaista testiavausta Barcelonassa. Alfa Romeon kaksikko jakaa tietonsa autosta ja työskentelee muutenkin yhteistä päämäärää kohti.

– Kimi on tosi motivoitunut. Minulle hän voi olla opettaja, mutta myös vertailukohta vuoden aikana. Tärkeintä on tehdä hyvin töitä yhdessä ja saavuttaa paras tulos tiimille.

– Hän on maailmanmestari ja voittanut viimeksi lokakuussa F1-kisan. Hän voi olla minulle erittäin hyvä tähtäin, Giovinazzi lisää.

Giovinazzilla jo paljon kokemusta F1-autoista

Täysin kokematon Giovinazzi ei ole itsekään kisakuskina. Hän sai pikahälytyksen Sauberin rattiin kauden 2017 kahdessa ensimmäisessä kisassa Pascal Wehrleinin loukattua selkänsä talvikauden aikana sattuneessa onnettomuudessa.

Tulokset jäivät tuolloin laihoiksi, mutta sen jälkeen hän on saanut ajaa perjantaiharjoituksia ja kauden aikasia testejä peräti 13 kisaviikonloppuna eri autoilla, mikä on ollut iso kokemuslisä tähän kauteen tultaessa.

– Olen tehnyt paljon töitä eri tiimien ja insinöörien kanssa, mikä on ollut minusta hyvä kokemus. Ferrarin kanssa töiden tekeminen viimeisen kahden vuoden ajan on ollut minulle tosi hyvä juttu. Olen parempi kuski kuin mitä olin vuonna 2016 tai 2017, Giovinazzi vakuuttaa.

F1-testit jatkuvat ensi tiistaina Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat