Räikkösen tallikaveri seurasi silmä tarkkana mestarin työtä: ”Olisi virhe tehdä asiat eri tavalla kuin Kimi”

Ensimmäiseen F1-kauteensa valmistautuva Antonio Giovinazzi seurasi ennen omaa testiavaustaan Alfa Romeon tallikaverinsa Kimi Räikkösen tekemistä erittäin tarkasti. Italialaisen mukaan olisi hölmöä yrittää tehdä asiat eri tavalla.

Giovinazzi ajoi tiistaina Barcelonan talvitesteissä ehjän päivän. 101 kierroksesta paras riitti tuloslistalla viidenteen sijaan alle sekunnin päässä Ferrarin Charles Leclercista.

Heti aamusta intoa puhkunut Giovinazzi kertoi tarkkailleensa herkeämättä Räikkösen toimintaa, kun tämä suoritti oman testauspäivänsä maanantaina.

– Seurasin Kimiä koko eilisen päivän myös radan ulkopuolella ja radion kautta, Giovinazzi kertoo MTV Urheilulle.

– Uskon, että voimme tehdä todella hyvää työtä yhdessä. Kimillä on tietysti paljon enemmän kokemusta kuin minulla, joten nyt minun täytyy vain kuunnella häntä ja myös antaa hänelle oma palautteeni samalla tavalla.

Parasta vain ajaa Kimin tyylillä

Giovinazzi on saanut nähdä Räikkösen työskentelyä jo aiemmin oltuaan Ferrarin testi- ja varakuljettajana. Alfa Romeolla hän on ymmärtänyt, että kaikki oppi on tarpeen, ja sen keräämisessä onnistuu parhaiten ottamalla mallia suomalaisesta.

– Minusta olisi virhe tehdä asiat eri tavalla kuin hän, Giovinazzi myöntää.

– Päätähtäimeni on tehdä töitä hänen kanssaan ja oppia häneltä, ja se on oikein tiimin kannalta edetä samalla tavalla. Minulle on parempi mennä Kimin tyyliin ja myös ajaa Kimin tavalla.

Tällä kertaa Giovinazzi ei kerää testidataa vain muiden käyttöön, vaan tekee myös koko ajan töitä, jotta olisi itse parhaissa mahdollisissa asemissa kauden käynnistyessä Australian Melbournessa vajaan kuukauden kuluttua.

– Tämä on tietysti erilainen testi, koska voin viimeinkin tehdä töitä myös itselleni. Yritän vain ottaa kaiken palautteen ja antaa sen tiimille sekä tehdä paljon töitä tiimin ja myös Kimin kanssa, hän sanoo.

Räikkönen jatkaa Alfa Romeon testaamista keskiviikkona Barcelonan testien kolmantena ajopäivänä.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat