Kimi Räikkösen pomo myöntää pahat virheet: "Reagoimme kuskien kanssa väärin"

4:17
Formulakonkari Kimi Räikkönen kiteyttää uransa jatkon syyn MTV:n haastattelussa: "Tykkään ajaa"

Kimi Räikkösen Alfa Romeolla olisi ollut käsissään itse asiassa parempi aihio uudessa autossaan kuin mitä F1-kauden tulokset ovat antaneet ymmärtää. Alkukauden virheet vain pahensivat tallipäällikkö Frederic Vasseurin mukaan tilannetta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo koki karun pudotuksen kauas pistetaisteluista, kun sen kuskit alkoivat löytää säännöllisesti paikkansa viimeisistä lähtöriveistä. Edellisessä kisassa Imolassa talli sai viimein molemmat autonsa pisteille, joten valoa on jo näkyvissä tunnelin päässä.

Tallin ongelmien syyksi on tarjottu surkeasti epäonnistunutta Ferrarin moottoria, mutta vikaa löytyy tallipomo Vasseurin mukaan myös Alfan omista ratkaisuista.

– Emme paikallistaneet heti ongelmaa, joka johtui osittain moottorista, Vasseur kertoo saksalaiselle Auto Motor und Sport -lehdelle.

– Viime vuonna olimme kuudensia ja seitsemänsiä. Nyt yhtäkkiä vain 17. paikalla. Me ylireagoimme. Kolmen kisan jälkeen hukkasimme juonen. Kun heräsimme todellisuuteen, muutimme lähestymiskulmaamme, ranskalaispomo jatkaa.

Siitä paluu vähitellen kohti pistesijoja on ollut hidasta. Tilannetta ei ole auttanut kehitystyön merkittävä hidastuminen koronakriisin aiheuttamien tulonmenetysten takia.

Vasseurin mukaan syyt väärälle kehityssuunnalla löytyivät ylireagoinnista auton ongelmiin. Tilanne alkoi rauhoittua Hinwilin tehtaalla vasta Britannian Silverstonen kisojen jälkeen.

– Nämä olivat päätöksiä, joita tehtiin auton säätöjen ja taktiikoiden kanssa, Vasseur täsmentää.

– En usko, että auton rungossa oli edes mitään vikana. Kyse oli enemmän siitä, miten me ja kuljettajat reagoimme aluksi. Jos asiat eivät suju niin kuin pitäisi, joskus saatat yrittää liikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja