Kimi Räikkönen toivoo Turkin radan tarjoavan kunnon vaikeusasteen: "Pidän enemmän haastavammista paikoista"

Kimi Räikkönen ei ollut vielä torstaina Istanbuliin saapuessaan vaivannut päätään sillä, millainen ajoviikonloppu on edessä, kun F1-sarja palaa Turkkiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Turkki lisättiin F1-kisakalenteriin yllätyskorttina koronapandemian peruttua suuren osan kauden kisoista. Radalla ajettiin viimeksi vuonna 2011, mutta Räikkösen edellinen kokemus Istanbulista on kaudelta 2009.

Päivää ennen harjoitusten alkua Räikkönen ei vielä ollut tutkinut tarkemmin, millaiset olosuhteet radalla nykyään vallitsevat.

– En oikein tiedä. En ole käynyt katselemassa vielä radalla. Oletan, että tämä on sama rata kuin silloin, kun olin viimeksi täällä. Rata on hyvä, joten miksei tänne tultaisi, Räikkönen tokaisi.

Autot ovat muuttuneet hyvin paljon vuosien saatossa, joten aiemmin varmistelua vaatineet radat ovat paremman aerodynamiikan takia nykyään paljon helpommin ajettavia täydellä kaasulla. Räikkönen ei vielä osannut arvioita tämänvuotisilla autoilla ajamisen vaikeusastetta.

– En tiedä. Se nähdään huomenna. Tietysti meidän pitäisi pystyä kehittymään viikonlopun mittaan, muttei minulla ole siitä mitään hajua.

– Jos se ajetaan kaasu pohjassa, niin sen ei pitäisi olla niin vaikea, mutta jos sen on siinä hilkulla, että ajetaanko kaasu pohjassa vai ei, niin siitä tulee (vaikeampi). Pidän enemmän haastavammista paikoista, Räikkönen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat