Kimi Räikkösen pomo miettii mestarille uutta roolia – "Pitäisin enemmän kuin mielelläni mukana"

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur näkisi kilpauransa lopettavan Kimi Räikkösen edelleen tallin neuvonantajan roolissa.

Räikkönen ilmoitti tällä viikolla lopettavansa mittavan F1-uransa tähän kauteen. Suomalaiskuski on ajanut viimeiset kolme kautta Alfa Romeolla, jonka tehdas sijaitsee vain lyhyen matkan päässä hänen kotoaan Sveitsissä.

Kasvattajatallinsa Sauberin pohjalle noussut F1-tiimi on ollut Räikköselle mieleinen työyhteisö. Tallipäällikkö Vasseur ymmärtää kuitenkin hyvin, että pian 42 vuotta täyttävä Räikkönen haluaa tehdä elämässään jotain muuta.

– Luulen, että hän ei ollut kaukana (lopettamisesta) vuosi sitten. Se on henkilökohtainen valinta, kun kaudet ovat vuosi vuodelta vaativampia, Vasseur sanoo GP Fans -sivuston mukaan.

Räikkösellä saattaisi silti olla vielä paljon annettavaa lajille ja tiimilleen. Häntä tuskin nähdään uransa jälkeen jakelemassa julkisia neuvoja tv-asiantuntijana tai pörräämään varikolla tapaamassa tuttuja. Vasseur haluaisi silti miettiä jotain käyttöä mestarin tietotaidolle.

– Pitäisin Kimin enemmän kuin mielelläni mukana jossain, mutta luulen, että hänen täytyy ottaa aikansa. Olisi virhe tarttua uuteen vaihtoehtoon tänään ja sanoa, että ”okei, teen tätä ja tätä”.

– Kimi on pystynyt tuomaan talliin valtavasti kokemusta. Hän ajoi viimeiset 20 vuotta voittavassa tiimissä ja taisteli aina mestaruuksista, ja tämä oli valtavan tärkeää kehitystä tiimille.

– En puhu vain tuloksista, vaan keskipitkän aikavälin kehityksestä ja siitä, miten hän tietää täydellisesti, mistä suorituskyky tulee, ja myös imagon kannalta tämä on ollut valtava sysäys, Vasseur kiittelee.

Vasseur olisi suonut yhteiselle projektilleen Räikkösen kanssa parempia tuloksia. Alfa Romeo on jumiutunut sarjan keskikastin huonommalle puoliskolle ja on joutunut taistelemaan jokaisesta pisteestään verisesti.

– Aina sitä haluaisi enemmän ja enemmän, mutta se on, mitä on, ja Kimiltä tullut tuki on ollut valtavaa.

Lue myös:

    Uusimmat