Kimi Räikkösen entiselle kotiradalle tehtiin törkeää ilkivaltaa – hätähuutoon upea vastaus

Kimi Räikkösen entisenä kotiratanakin tunnetulle Bembölen kartingradalle tehtiin alkukesästä ikävää ilkivaltaa. Suomalaiset autourheilun ystävät ovat nyt ojentaneet auttavan kätensä esimerkillisellä tavalla.

Bembölen kartingradalle murtauduttiin alkukesästä kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä. Suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK:n mukaan "toiminnan ylläpitämiselle tärkeitä ja merkittäviä tavaroita on anastettu sekä puitteita rikottu törkeästi".

Ilkivalta on aiheuttanut harmia rataa hallinnoivalle Espoo Motorsport Clubille, harrastajille ja koko autourheiluyhteisölle. Rataa ei ole voitu ilkivallan takia pitää enää avoinna täysipainoisesti.

AKK muistuttaa, että Bembölen rata on Suomen ainoa rata, joka on tarkoitettu kaikista pienimmille harrastajille.

– Tällainen ilkivalta ja tuho on todella ikävää ja täysin suvaitsematonta. Autourheilu on suomalaisille sydämen asia ja tällaiset harrastustoimintaa haittaavat rikokset tulisi saada kitkettyä kokonaan pois, Autourheilun lajiliitto AKK:n Flying Finn -kumppanuuksista vastaava Jari Rask sanoo tiedotteessa painokkaasti.

AKK:lla on kuitenkin positiivistakin kerrottavaa: hätähuutoon on saatu vastaus suomalaisyhteisöltä.

– Olemme saaneet useita yhteydenottoja eri tahoilta, jotka ovat halunneet auttaa, jotta rata saadaan jälleen täyteen voimaansa. Olemme tehneet voitavamme ja keränneet runsaan joukon sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon ja auttaa hädässä. Tämä on vähintä mitä olemme voineet tehdä, sillä emme halua mitään esteitä tai hidasteita kenenkään autourheiluharrastamiselle, Rask kertoo.

Bembölen radalla järjestetään tiistaina 2.7. luovutustilaisuus lahjoituksille, joilla radan toiminta saadaan jälleen täysimääräisesti käyntiin. Suomalaisen autourheilun Flying Finn -yhteisöstä lahjoituksia ovat antaneet AKK:n mukaan muun muassa Hartwall, Jubilee, Office Management sekä Unilever.

Lue myös:

    Uusimmat