Kimi Räikkönen syytti Lewis Hamiltonia kovin sanoin – "Miten voi olla niin vaikeaa?"

Kimi Räikkönen kommentoi kovin sanoin Lewis Hamiltonin estelyä Itävallan F1-aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen nopea yritys aika-ajojen avausosiossa meni pilalle, kun Hamiltonin mutkitteli hänen tiellään. Alfa Romeon suomalaiskuski vilautti välittömästi tämän jälkeen Mercedeksen brittipilotille keskisormeaan.

Toiseksi nopeimman ajan aika-ajoissa kaasutelleelle Hamiltonille lätkäistiin lopulta kolmen lähtöruudun rangaistus. Seitsemänneksi ajanut mutta Haasin Kevin Magnussenin lähtöruuturangaistuksen myötä kuudenneksi noussut Räikkönen uskoi jo ennen Hamiltonin sanktiota, että tätä rangaistaisiin.

– Hän blokkasi minut, niin yksinkertaista! Miten voi olla niin vaikeaa liikkua pois toisten tieltä? On radioita ja varmasti jokainen tiimi kertoo, mitkä kuljettajat ajavat nopeasti tai eivät, Räikkönen latasi Motorsport Weekin mukaan.

– Hänen olisi pitänyt hidastaa ja antaa minun ohittaa. Hän ei voi hidastaa ja sitten nostaa vauhtia. Hän meni kanttarien yli ja sitten karkasi. En ymmärrä, miksi hän ei hidastanut oikean käden puolella, Räikkönen ihmetteli.

– Hän sitten kiihdytti ja yritti mennä pois tieltä, mutta se oli liian myöhäistä. Se oli tarpeeksi, jotta hidastin ja keskeytin kierrokseni. 

Räikkönen alleviivasi, että Hamiltonille kuului rangaistus.

– Kun blokkaat jonkun aika-ajoissa, sen pitäisi aina olla rangaistus. Se ei ole kovin vaikeaa. Niin se on aina ollut, Räikkönen sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat