Valehteleeko Lewis Hamilton? Brittikuskin kommentti Kimi Räikkösestä asettui kyseenalaiseen valoon

Kimi Räikkösen estämisestä kolmen lähtöruudun rangaistuksen saanut Lewis Hamilton väittää, ettei hän ollut tietoinen, että Räikkönen lähestyi häntä Itävallan F1-aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Radioviestit kuitenkin paljastavat, että Mercedes-talli oli varoittanut Hamiltonia Alfa Romeon Räikkösestä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonille kerrottiin Räikkösestä kahdessa eri radioviestissä. Toisessa niistä teroitettiin, että Räikkönen on takana. Hitaalla kierroksella ollut Hamilton jäi silti vielä Räikkösen eteen ja pilasi mutkassa tiellä oltuaan tämän aikakierroksen. Räikkönen näytti tästä brittikuskille keskisormea.

– Olin jarruttamassa neulansilmään, kolmosmutkaan, ja näin (silloin) yhden tulevan, Hamilton sanoi RaceFans-sivuston mukaan.

Hamilton kertoi yrittäneensä jatkaa suoraan ja siirtyä pois tieltä, koska ei halunnut "kohdata häntä mutkassa".

– En usko, että kohtasin häntä mutkassa, mutta ajattelen, että tulin ehkä sysänneeksi hänet ulos.

Hamilton esitti tämän jälkeen oudon kommentin radioviesteihin peilaten.

– Se ei ollut ihanteellista, enkä ollut tietoinen, että se auto oli tulossa, joten se ei ollut helpoin tilanne, Hamilton sanoi.

Hamilton oli aika-ajoissa toinen, mutta putoaa lopulta neljänteen ruutuun lähtöruuturangaistusten jäljiltä. Räikkönen ajoi seitsemänneksi nopeimman ajan, mutta nousee kuudenteen ruutuun Haasin Kevin Magnussenin lähtöruuturangaistuksen myötä.


Juttua päivitetty klo 19.04: Hamilton sai lopulta kolmen lähtöruudun rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat