Kimi Räikkönen avasi legendaarista sutkautustaan: "Ulkopuoliset yrittävät nähdä pahaa"

Leave me alone, i know what i’m doing. Kimi Räikkösen ikoninen sutkautus on piirtynyt syvälle F1-seuraajien muistiin. Räikkönen puhuu letkautuksestaan Heikki Kullan uunituoreessa Iceman – Kimin matkassa -kirjassa.

Teräväsanainen mörähdys on peräisin vuoden 2012 Abu Dhabin GP:stä. Räikkönen oli noussut kisan aikana kärkeen muun muassa Lewis Hamiltonin keskeytyksen myötä. Turva-auton takana ajaessaan Räikkönen sai ohjeita silloiselta kisainsinööriltään Simon Rennieltä. Näiden perään Räikkönen tokaisi tyhjentävän kommentin.

– Kyllä minä sen silleen hämärästi muistan, vaikka en ihan kaikkea. Eihän niitä joka saamarin sekunteja voisi kukaan muistaakaan. Tietysti aika paljon aina muistaa sellaisista kisoista, jotka menevät niin hyvin, Räikkönen sanoo kirjassa.

Räikkösen mukaan kyseinen kommentti on ymmärretty väärin.

– Siitä tilanteesta ulkopuoliset yrittivät nähdä jotain pahaa meitä vastaan. Ihan kuin meillä olisi ollut joku riita päällä. Totuus on kuitenkin se, ettei siinä mitään sellaista kränää ollut, vaan se oli ihan normaalia kilpa-ajamista. Niitä kommentteja tulee ja menee.

– Se kuulosti siinä kohtaa huutamiselta, koska radio ei ollut kovin hyvä ja täytyi huutaa kovaa, jotta he varmasti kuulivat. En ole innokas saamaan viestejä. Kysyn kyllä, jos tarvitsen jotakin, Räikkönen jatkoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nykypäivänä radiokommentit ovat ottaneet oman asemansa F1:n tv-lähetyksistä. Räikkösen mukaan niiden tarjonta on mennyt jopa yli.

– Se, mitä niissä kuullaan ja nähdään, tulee aika lailla puolen kierroksen tai kierroksen viiveellä myöhässä. Jos katsoo telkkariruudusta, missä kohdassa mennään, jengi on kyllä ihan pihalla, mitä ne oikein puhuu, kun kuvassa ei tapahdu mitään.

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta kirjasta Iceman – Kimin matkassa (Readme).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja