Myös Kiinassa on havahduttu ongelmiin ikäihmisten hoidossa. Maassa astui viime kuussa voimaan laki, jonka mukaan lasten on vierailtava vanhempiensa luona. Välinpitämättömän jälkikasvun voi haastaa oikeuteen.
Muun muassa Huffingtonpost.com ja Fox News uutisoivat jokin aika sitten Kiinassa voimaan astuneesta laista, jonka mukaan lasten on vierailtava ikääntyvien vanhempiensa luona "usein".Vanhemmille laki antaa valtuudet haastaa välinpitämättömän lapsensa oikeuteen.
Viime kuussa voimaan astunut laki ei kuitenkaan määrittele tarkemmin, mikä määrä vierailuja on riittävän usein.
Kiinassa on yhä enemmän ongelmia vanhustenhoidossa, ja myös kiinalaisessa mediassa tarinat huonosti kohdelluista vanhuksista ovat tuttuja, Huffingtonpost.com uutisoi.
Perinteinen laaja perhekäsitys on hajonnut, ja apua tarvitseville on vain vähän vanhainkoteja ja hoitolaitoksia, joihin heillä olisi varaa. Kiinan väestö ikääntyy nopeasti, ja Huffingtonpost.comin mukaan ikääntyminen uhkaa osaltaan jo maan sosiaalista ja taloudellista vakautta.
Eliniän odote on noussut maassa 41 vuodesta 73 vuoden ikään viimeisen viiden vuosikymmenen aikana, ja tiukan perhepolitiikan takia monissa perheissä on vain yksi lapsi. Niinpä kasvava vastuu vanhustenhuollosta lepää alati pienenevän työikäisen väestön harteilla.
Lähde: Huffingtonpost.com, Foxnews.com
Kuva Colourbox.com
Omaiset kertovat kauheimmista hoitajista: "Täältä tulee paskan lapioija"
Toisenlaisia tarinoita vanhustenhoidosta: "Hoito oli viiden tähden hotellin luokkaa"
Lukijan kertomus: Hoitokoti rahasti erityistukea – isoäiti söi yli 13 kiloa lääkkeitä vuodessa
Järkyttävä kysymys hoitajilta: "Voisiko äitiäsi ruokkia vähemmän, että hän kuolisi nopeammin?"
Hoitajat puolustautuvat: Omaiset unohtavat käydä, kärkkyvät perintöä ja syyttävät hoitajia
Eläkkeet uppoavat hoitomaksuihin: "Vain arkkuraha jätetään"
Äiti sai palovamman hoitokodin saunassa: "Vanhuksen iho rapsahtelee itsestään"