Kiinassa laki avuksi hylätyille vanhuksille: Lasten pakko vierailla vanhempiensa luona

Myös Kiinassa on havahduttu ongelmiin ikäihmisten hoidossa. Maassa astui viime kuussa voimaan laki, jonka mukaan lasten on vierailtava vanhempiensa luona. Välinpitämättömän jälkikasvun voi haastaa oikeuteen.

Muun muassa Huffingtonpost.com ja Fox News uutisoivat jokin aika sitten Kiinassa voimaan astuneesta laista, jonka mukaan lasten on vierailtava ikääntyvien vanhempiensa luona "usein".Vanhemmille laki antaa valtuudet haastaa välinpitämättömän lapsensa oikeuteen.

Viime kuussa voimaan astunut laki ei kuitenkaan määrittele tarkemmin, mikä määrä vierailuja on riittävän usein.

Kiinassa on yhä enemmän ongelmia vanhustenhoidossa, ja myös kiinalaisessa mediassa tarinat huonosti kohdelluista vanhuksista ovat tuttuja, Huffingtonpost.com uutisoi.

Perinteinen laaja perhekäsitys on hajonnut, ja apua tarvitseville on vain vähän vanhainkoteja ja hoitolaitoksia, joihin heillä olisi varaa. Kiinan väestö ikääntyy nopeasti, ja Huffingtonpost.comin mukaan ikääntyminen uhkaa osaltaan jo maan sosiaalista ja taloudellista vakautta.

Eliniän odote on noussut maassa 41 vuodesta 73 vuoden ikään viimeisen viiden vuosikymmenen aikana, ja tiukan perhepolitiikan takia monissa perheissä on vain yksi lapsi. Niinpä kasvava vastuu vanhustenhuollosta lepää alati pienenevän työikäisen väestön harteilla.

Lähde: Huffingtonpost.com, Foxnews.com

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja