Intialainen pariskunta vaatii pojaltaan rahojaan takaisin, jos lastenlasta ei ala kuulua

Intialainen pariskunta vaatii ainoalta pojaltaan ja tämän vaimolta oikeudessa mittavia korvauksia, jos nämä eivät suo heille lastenlasta vuoden sisään. Erikoisesta tapauksesta uutisoi muiden muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kuudenkympin kieppeillä olevat Sanjeev ja Sadhana Prasad ovat kyllästyneitä odottelemaan ensimmäistä lastenlastaan, jota ei ole kuulunut, vaikka heidän poikansa on ollut naimisissa kuusi vuotta.

Painostaakseen nuoria jälkikasvun hankkimiseen vanhapari on päättänyt haastaa heidät oikeuteen. Appivanhemmat sanovat käyttäneensä kaikki säästönsä poikansa kasvattamiseen, kouluttamiseen ulkomailla ja naittamiseen juhlavin menoin.

Jos lastenlapsia ei kuulu vuoden sisään, vaativat he rahojaan takaisin. Korvaussummaksi on asetettu 50 miljoonaa rupiaa eli noin 618 000 euroa.

Intiassa avioliitto ei ole vain pariskunnan asia

Taloudellisten menetysten lisäksi vanhapari kokee kärsivänsä henkisesti poikansa lapsettomuudesta. Intia on laajalti vanhoillinen maa, jossa vanhemmilla on paljon valtaa lastensa elämään. Vaatimuksista kieltäytyminen voidaan nähdä epäkunnioittavana.

Sosiaaliantropologi Aninhalli R. Vasavi selittää BBC:lle, että Intiassa avioliitto ei ole vain pariskunnan välinen asia. Naimisiin menneiltä on tavallista odottaa jälkikasvua.

Sanjeev ja Sadhana Prasad ovat sanoneet poikansa valinnan asettavan heidät naurunalaisiksi yhteisön silmissä ja kuvailleet päätöstä julmaksi. Mikäli lapsenlapsia ei kuulu, tarkoittaisi se sukupuun katkeamista. The National -uutissivustolle puhuneen pariskunnan asianajajan mukaan ajatus kuolemisesta ennen lapsenlapsen näkemistä on hänen asiakkaistaan sydäntä särkevä.

Mediatietojen mukaan asiaa on ennen oikeustoimia puitu perheen sisällä. Eläköitynyt vanhapari on kertonut voivansa auttaa nuoria lastenhoidossa, mikäli miniän on vaikea sovittaa työtä ja perhe-elämää yhteen. Tästä huolimatta he ovat suhtautuneet vauvaehdotuksiin vältellen.

Kuusi vuotta naimisissa ollut pari ei ole kertonut lapsettomuuden syistä julkisuuteen. The Times of India kertoo, että he asuvat eri paikkakunnilla.

Gynekologi kertoo, mistä lapsettomuus voi johtua ja milloin olisi aiheellista hakeutua tutkimuksiin. Juttu jatkuu videon alla.

Mistä lapsettomuus voi johtua ja milloin olisi aiheellista hakeutua tutkimuksiin? 4:32
KATSO VIDEO: Mistä lapsettomuus voi johtua ja milloin olisi aiheellista hakeutua tutkimuksiin?

Yhtä useampi suomalainen jää vaille lastenlasta

Suomalaisittain ajatus oman jälkeläisen haastamisesta oikeuteen lapsettomuuden vuoksi tuntuu absurdilta, vaikka ilman lapsenlapsia jääminen voi olla vaikea paikka.

Osattomuus isovanhemmuudesta voi aiheuttaa vihaa, katkeruutta ja ulkopuolisuutta. Tunteet saattavat koskea vastaisuudessa yhä useampaa suomalaista, sillä Väestöliiton mukaan vaille lapsenlapsia jäävien määrä tullee kasvamaan. Ilmiön taustalla vaikuttavat vapaaehtoisen lapsettomuuden yleistyminen sekä hankaluudet löytää sopivaa kumppania.

Isovanhemmuutta toivovien kannattaa kuitenkin noudattaa aiheen suhteen hienovaraisuutta omia aikuisia lapsia kohtaan, sillä asiallisestikin esitetyt kysymykset lisääntymisaikeista voivat loukata yksityisyyttä ja osua arkaan paikkaan.

Katso alla oleva video: Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta – mitä "Tinder-kulttuuri" tekee parinvalinnalle?

Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta – mitä"Tinder-kulttuuri"tekee parinvalinnalle? 1:53
KATSO VIDEO: Onko nettideittailu Sen Oikean etsimistä vai pinnallista bisnestä? 

Lue myös:

    Uusimmat