Äiti sai palovamman hoitokodin saunassa: "Vanhuksen iho rapsahtelee itsestään"

MTV3:n uutisointi vanhusten huonosta kohtalosta kuohuttaa. Studio55.fi kysyi lukijoiltaan omaisten kokemuksia vanhustenhoidosta. Tämä lukijan tarina äidistään on yksi järkyttävimmistä.

Lukijamme kirjoittaa, että hänen äitinsä kokemuksia muutaman vuoden takaa on yhä tuskallista muistella.

"Äitini jalka paloi saunareissulla. Hänelle tuli isoja vesikellukoita, mutta väitettiin, että vanhan ihmisen iho rapsahtelee itsestään.

Lääkäri totesi vamman, joka tulehtuikin pahasti palovammaksi. Kukaan ei tunnustanut eikä kukaan tiennyt, että se olisi heidän aikana tapahtunut.

Tiesin sen olevan saunassa tapahtunut, koska olin äidin luona kun hän lähti saunaan, ja jalassa ei ollut silloin mitään. Kun tulin sitten myöhemmin äidin luokse, hän valitti, osoitti jalkaa ja sanoi, että sattuu."

Jätettiin ulos paisteeseen – oli kuolla lämpöhalvaukseen

"Toinen tapahtuma sattui kesällä, kun äiti vietiin ulos. Oli lämmin kesäpäivä, äiti oli rullatuolissa ja ranteessa oli hälytin. Auringon lämpö paahtoi ja äiti halusi jo pois, mutta hälytin ei hälyttänyt tiilirakenteisen seinän läpi.

Äiti oli kuolla lämpöhalvaukseen. Lähdimme heti hänen luokseen, sillä silloin hoitajien oli pakko soittaa omaisille. Hoitajaa oli kyllä sitten muistutettu, äidillä oli tuskan hetket.

Tässä on vain pieni osa siitä, mitä äiti joutui kärsimään. Me omaiset olimme mahdollisimman paljon hänen luonaan. Jos sanoimme jostakin niin suututtiin, joten emme aina uskaltanut puhua, ettei äidille kosteta ja ivailla."

Studio55.fi

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja