Lukijan kertomus: Hoitokoti rahasti erityistukea – isoäiti söi yli 13 kiloa lääkkeitä vuodessa

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, ovatko he kohdanneet viime aikoina uutisiin noussutta huonoa kohtelua vanhustenhuollossa. Vastauksissa kerrotaan esimerkiksi isoäidistä, jolle syötettiin yli 13 kiloa lääkkeitä hoitokodin saadessa vaikeasti hoidettavasta asiakkaasta erityishoidontukea.

"87-vuotiaan isoäitini hoitokodin ostolääkäri tarkisti uuden tulokkaan lääkityksen. Vuosien kipulääkkeet otettiin pois, ja sietämättömät kivut palasivat. Tätä perusteltiin sillä, että "hoitolaitoksessamme noudatamme vain tarpeellista lääkitystä".

Mummolla ilmeni ärtymystä ja aggressiota, ja hänet tulkittiin vaikeasti hoidettavaksi. Laitos anoi Kelalta erityissairaanhoitotukea, ja sai sen. Lääkitys tarkistettiin uudelleen, ja tuli sekä vanhat että uudet lääkkeet.

Jos tabletti painaa 2,5 grammaa, niin isoäitini söi vuodessa 13,2 kiloa erilaisia lääkkeitä. Kävely, puhe ja liikkuminen loppuivat.

Iso kiitos apteekkarille, joka otti tuntemattomiin omaisiin yhteyttä tähtitieteellisistä lääkemääristä. Ostolääkäri, hoitokodin johtaja tai vastaava hoitaja eivät ensisijaisina reagoineet mitenkään lääkemääriin.

Teimme valituksen lääniin ja vanhus pääsi parempaan hoitokotiin. Hoitolaitoksen toiminnassa oli useita puutteita ja huomautuksen aiheita. Toiminnanjohtaja, vastaava hoitaja ja kaksi muuta hoitajaa katsoivat parhaaksi päättää työsuhteensa. Valitusprosessi kesti vuoden, ja säätiöityneelle vanhustenhoitolaitokselle asetettiin toiminnanparannusohjelma."

Nimim. Erityishoitotukea keinoja kaihtamatta

Studio55.fi

Kuvat Lehtikuva, Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja