Potilas tunnusti juhlaillallisen seuraukset, koko 22 hengen seurueella koronaoireilua – lääkäriltä pysäyttävä julkaisu: "Olemme niin väsyneitä"

Lääkäri teki ajatuksia herättävän videon Yhdysvalloissa – tältä voi näyttää viimeiset hetkesi, jos et ota koronaa vakavasti: ”Tämän näet elämäsi lopussa” 0:53
Katso myös toisen lääkärin ajatuksia herättävä video: Tältä voivat viimeiset hetkesi näyttää, jos et ota koronaa vakavasti.

Amerikkalaislääkäri kertoo kiitospäivän illallisjuhlan ikävästä seurauksesta ja muistuttaa, että terveyshenkilöstö on hyvin väsynyt.

Koronapandemian taltuttamiseksi jokaisen pitää tehdä osansa. Siksi alati esiin tulevat tarinat piittaamattomuudesta voivat ärsyttää niitä, jotka tekevät kaikkensa pitääkseen koronatartunnat omalta osaltaan aisoissa. Kerroimme aiemmin esimerkiksi Tonysta, joka piti puheita koronaviruksesta suuresti liioiteltuina, ja kutsui sukulaisiaan juhliin. Lopputuloksena kaikki osallistujat sairastuivat koronaan, ja kaksi jopa menehtyi. Korona levisi myös esimerkiksi hääjuhlissa Yhdysvalloissa, kun kymmenet ihmiset saivat tartunnan. Korona levisi lähipiiriin ja tartunnan saanut nainen kuoli, vaikkei edes ollut ollut vieraanä kyseisissä häissä.

Nyt erään esimerkin kertoi Rhode Islandin Providencessa asuva lääkäri Rebecca Karb, joka otti Twitter-tilillään kantaa alati paisuvaan koronaongelmaan. Newsweek uutisoi, kuinka Karb kertoi tapauksesta, jossa suuren seurueen kokoontuminen johti jokaisen osallistujan oireiluun. Julkaisun ohessa on kuva lääkäristä maskipainaumat kasvoillaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Eilen illalla yksi (monista) potilaistani, jolla on covid, kertoi minulle olleensa suurella kiitospäivän illallisella perheen kanssa – 22 henkeä. Seuraavana päivänä yksi perheenjäsenistä sai positiivisen koronatestituloksen. Sen jälkeen (potilaani mukaan) kaikki 22 henkeä ovat saaneet oireita, jotkut vakavia, Karb kertoo ja jatkaa:

– Olemme niin väsyneitä, Karb kirjoittaa terveyshenkilöstön puolesta.

"Hiton raivostuttavaa"

Julkaisulla on kymmeniä tuhansia tykkäyksiä. Moni julkaisua kommentoinut piti tapausta vähintäänkin turhauttavana.

– Tämä on niin hiton raivostuttavaa! Olen niin pahoillani kaikkien näiden lääkärien ja hoitajien puolesta, jotka joutuvat olemaan tekemisissä näiden typerien ihmisten kanssa, jotka eivät vain voi pysyä hitto vie kotona, raivosi eräs kommentoija.

– On todella tyrmistyttävää, kuinka ihmiset ovat niin ylimielisiä ja tyhmiä, että tekevät covid-19:stä kaikkea muuta kuin, mitä se todella on: virustappaja, joka ei syrji ketään, kommentoi toinen.

Sai lääkäri kritiikkiäkin. Moni epäili Kurbin rikkoneen vaitiolovelvollisuuttaan – johon Kurb huomautti havainneensa, ettei monikaan tunnu ymmärtävän, miten terveydenhuoltoalan HIPAA-laki toimii –, toiset paheksuivat sitä, että aktivistina tunnettu Kurb on itse kesällä osallistunut suuriin protesteihin. Huomioitavaa on toki myös se, että lääkärin julkaisu perustui potilaalta saatuihin tietoihin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.

Lue myös:

    Uusimmat