Kiinalaisten ryhmämatkojen keskeytyksen vaikutukset Lapin matkailuun voivat olla suuret – helmikuu on kiinalaismatkailijoiden suosikkikuukausi

3:35
Näin koronavirus on levittäytynyt maailmalle.

Lapin matkailuväki selvittelee parhaillaan, mitä kiinalaisten ryhmämatkojen kielto ulkomaille käytännössä tarkoittaa. Asiasta kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Sanna Kärkkäisen mukaan nyt odotetaan sitä, miten Kiina ohjeistaa omia matkatoimistojaan toimimaan tässä tilanteessa. Tämän jälkeen suomalaiset voivat puolestaan lähteä neuvottelemaan kiinalaisten matkailijoiden operointeja tästä eteenpäin.

Kiina kieltää ryhmämatkat ulkomaille

Maanantaista lähtien kiinalaisten matkatoimistojen kautta ei voi enää järjestää ryhmämatkapalveluita ulkomaille. Kielto koskee muun muassa hotelli- ja lentovarauksia. Kiellolla halutaan hillitä uudenlaisen koronaviruksen leviämistä.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisiin majoitusliikkeisiin saapui viime vuoden helmikuussa 27 269 kiinalaista matkailijaa. Kiinalaisten Suomen-matkojen suosikkikuukausia ovat tilastojen mukaan helmikuulle ja elokuu.

"Vaikutukset voivat olla isoja"

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön Maran toiminnanjohtaja Timo Lappi arvioi Helsingin Sanomissa, että ryhmämatkojen ja matkapakettien myynnin lopettamisella voi olla isoja vaikutuksia sekä Suomen että koko maailman matkailulle.

Lapin mukaan kiinalaiset matkailevat edelleen mielellään ryhmissä, mutta omatoimisesti hankitut matkapaketit kasvattavat suosiotaan.

– Jos tällaiset pakettimatkat myös kielletään, merkitys matkailulle on varmasti paljon suurempi, Lappi toteaa.

Finnairilla seurataan tilannetta

Finnairilta ei vielä kommentoida sitä, miten se mahdollisesti vaikuttaa yhtiön toimintaan ja talouteen.

– Tässä vaiheessa on liian aikaista vielä kommentoida sitä. Totta kai seurataan tilannetta hyvin tarkasti. Tässä vaiheessa ei ole esittää vielä mitään arviota vaikutuksista, Tallqvist toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja