Kiina haluaa takaisin neuvottelupöytään Pohjois-Korean kriisissä

1:43

Kiinan mukaan jännite Korean niemimaalla on saavuttanut kriittisen pisteen. Kiinan ulkoministeriön edustajan mukaan neuvotteluihin paluu on välttämätöntä, koska painostuksella ja pakotteilla asiaa ei voida lopullisesti ratkaista.

– Tilanne on nyt käännekohdassa: lähestymme kriisiä. Samaan aikaan on kuitenkin mahdollisuus aloittaa uudelleen rauhanneuvottelut, sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Hua Chunying.

– Toivomme, että kaikki osapuolet harkitsisivat, miten eskaloituminen niemimaalla voitaisiin välttää ja rauha sekä vakaus säilyttää, Hua jatkoi.

Huan mukaan Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat järjestäneet sotaharjoituksen toisensa jälkeen sekä painostaneet Pohjois-Koreaa sotilaallisesti.

– Tuntevatko he näin monen noidankehän jälkeen olevansa yhtään lähempänä asian rauhanomaista ratkaisua? Faktat ovat osoittaneet, että painostus ja pakotteet eivät yksistään voi ratkaista tätä kysymystä, hän jatkoi.

Pohjois-Korea laukaisi tänään ballistisen ohjuksen, joka lensi yli Japanin pohjoissaaren Hokkaidon ja putosi mereen runsaan tuhannen kilometrin päässä rannikolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja