Kiekkopomo kertoi uutta tietoa René Faselia koskevasta Venäjä-tutkinnasta

Kalervo Kummola kertoo Rene Faselin läheisistä suhteista Venäjään:"Häirinnytkin meidän työskentelyä" 2:16
Kalervo Kummola kertoo Rene Faselin läheisistä suhteista Venäjään: "Häirinnytkin meidän työskentelyä".

Kansainvälisen jääkiekkoliiton eettinen lautakunta jatkaa yhä tutkintaansa René Faselista. Asiasta uutisoi venäläinen uutistoimisto Tass IIHF:n puheenjohtajan Luc Tardifin lausuntojen pohjalta.

IIHF-pomo Luc Tardif kertoi edeltäjäänsä René Faselia koskevasta tutkinnasta väliaikatietoa Tassin mukaan torstaina.

– Tutkinta on edelleen käynnissä. Tutkinnasta vastaa itsenäinen paneeli, emmekä me ole mukana tässä. Katsotaan MM-kisojen jälkeen, mitä tapahtuu, Tardif summasi.

Eettinen lautakunta voi ohjata tapaukset IIHF:n kurinpitolautakunnan käsiteltäväksi, ja on mahdollisesti jo tehnytkin niin.

IIHF:n puheenjohtajana vuosina 1994–2021 toimineesta sveitsiläisestä Faselista käynnistettiin tutkinta liitossa runsaat kaksi kuukautta sitten, kun hänen toimintansa ja lausuntonsa Venäjään liittyen näyttivät olevan ristiriidassa IIHF:n yleisen linjan kanssa.

Fasel on IIHF:ssä kunniapuheenjohtaja.

IIHF:n maaliskuussa julkaiseman tiedotteen mukaan tutkinnassa selvitetään, toimiko Fasel Venäjä-suhteissaan ja -lausunnoissaan IIHF:n arvojen ja tavoitteiden vastaisesti.

Aiemmin Venäjän kiekkoliiga KHL kertoi Faselin olevan mukana sarjan strategisessa suunnittelussa, mutta korosti myöhemmin, ettei ex-kiekkopomo ole KHL:n palkkalistoilla.

Fasel on kritisoinut päätöstä Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemisesta jääkiekon MM-kisoista. Hänet nähtiin huhtikuussa Moskovan TsSKA:n ja Pietarin SKA:n välisessä KHL-ottelussa, jossa hänen kerrottiin sanoneen lehdistölle vain kommentin "en ole täällä".

Jääkiekon MM-kisoissa Suomessa Faselia ei ole nähty.

– Hänen tekisi mieli tulla, mutta voi olla että kansainvälinen liitto ei ole innostunut asiasta, Kalervo Kummola pohti MTV Urheilulle turnauksen alla.

– Vuoden 2000 jälkeen, kun hän (Fasel) tapasi Putinin ja muuta, hän on pikku hiljaa muuttunut. Ihmettelen, miten joku sveitsiläinen voi olla niin venäläismielinen.

Lue myös:

    Uusimmat