Kiekkoanalyytikko kohuvideosta: Jäätävä ja suunnitelmallinen hyökkäys

Ilta-Sanomien tänään julkaisema kohuvideo Jokerit–HIFK-jääkiekko-ottelun tapahtumista on herättänyt runsaasti keskustelua eri verkkosivuilla.

Videotallenteesta kuuluu huuto ”Tapa se kusipää!”. Hetkeä myöhemmin Jokereiden Semir Ben-Amor taklaa HIFK:n Ville Peltosen jäähän ja jatkaa lyömistä pelaajan ollessa jään pinnassa. Ilta-Sanomien urheilutoimituksen käyttämän ääniasiantuntijan mukaan nauhalta kuuluvat huudot ovat todennäköisesti saman miehen suusta.

Esimerkiksi jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen toteaa Urheilulehdelle videotallenteen nähtyään, että Jokereiden toimitusjohtajalle Jarmo Kekäläiselle on annettava SM-liigahistorian kovin rangaistus. Sihvosen mukaan näyttää sille, että Jokereilla on ollut jäätävä ja rakenteellinen suunnitelma HIFK:ta ja Ville Peltosta vastaan.

Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen puolestaan ihmettelee koko episodia Twitter-tilillään. Hän on sitä mieltä, että kyse on ollut käskyttämisestä.

– Kritisoin viime kaudella Jokeriaition heikkoa reagointia ja peluutusta. Tämä ei ollut aivan se suunta, jota tarkoitin, Seppänen toteaa Twitter-tilillään.

Spekulointia verkkokeskusteluissa on herättänyt muun muassa se, onko joku Jokeri-valmentajista saanut potkut.

Kohua aiheuttanut European Trophyn ottelu pelattiin toissa lauantaina. Ottelussa nähtiin myös useita muita tappeluita.

SM-liiga antaa tänään tuomion ottelun tapahtumista kello 18.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat