Mainos

HIFK:n ja Jokereiden otteluun normaalia enemmän järjestyksenvalvojia

Jääkiekon SM-liigan kauden paikallinen avausottelu Helsingissä kuumentaa paikallisten tunteita alusta asti. Helsingin IFK:n ja Jokereiden välisen ottelun liput ovat loppuunmyyty jo aikoja sitten.

– Ihmiset ovat olleet ajoissa liikkeellä. Heti kun liput tulivat myyntiin, niin ne jo varattiin. Selkeästi ihmiset ovat kytänneet lippuja, kertoo HIFK:n myyntijohtaja Markku Makkonen.

Makkosen mukaan ainoat liput mitä enää myydään, on varattujen lippujen uudelleen myynti ennen pelin alkua. Lisäksi joitakin clubipaketteja on vielä tarjolla.

Viime viikolla otsikoihin noussut Jokerien ja HIFK:n European Trophy -ottelun nyrkkitappelut ovat lisänneet myös ylihuomisen ottelun mielenkiintoa, tunnustaa Makkonen.

– Ihmiset kyllä heräsivät enemmän ottelun jälkeen. Perinteisesti paikallisottelut ovat aina loppuunmyytyjä, mutta laajan uutisoinnin jälkeen kyselyitä tuli todella paljon lisää.

"Pelaajat pelaavat ja katsojat katsovat"

Helsingin jäähallin turvallisuusasioita hoitava Jukka Tenhunen toivoo ylihuomisesta pelistä turvallista ja onnistunutta.

– Pelaajat pelaavat jäällä ja katsojat katsovat. Kauden avauksessa ei yleensä ole jännitteitä vielä pelaajien kesken. Niitä jännitteitä nähdään loppukaudella.

Ensimmäinen matsi tuo aina jäähallille ekstrajärjestelyitä. Makkosen mukaan haasteena on se, miten peli saadaan onnistumaan katsomoissa asti. Järjestyksenvalvojia on aina enemmän täysissä matseissa.

– Järjestysmiehiä on riittävästi. Tarkkaa lukua emme kerro, mutta paikallisotteluissa heitä on kuitenkin tavanomaista enemmän, Tenhunen kertoo.

– Järkkäreitä on enemmän kuin laki sallii, vahvistaa Makkonen hymyillen.

Myös viranomaisten kanssa tehdään yhteistyötä ylihuomisen ottelun aikana.

– Viranomaisten kanssa on keskusteltu ottelusta ja huomenna keskustelemme lisää. Yhteistyötä on runsaasti, Tenhunen toteaa.

Poliisista vahvistetaan, että European Trophy -ottelun hyökkäys on laitettu merkille.

– Ilman muuta tällaisen jälkeen seuraamme jännitteitä fanien välillä. Joka tapauksessa kauden avausottelu ja paikallisottelut huomioidaan aina, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Jääkiekon SM-liiga julkistaa päätöksensä European Trophyn ottelun Jokerit - HIFK tapahtumista tänään illalla kello 18.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.