Mainos

Kidnappaaja-Turuselle yhdeksän vuoden tuomio

Helsingin käräjäoikeus langetti tänään ankaran tuomion miljoonaperijättären kidnapanneelle turkulaisjuristille. Juha Turunen tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen.

TAUSTAA

Tuomio tuli törkeästä panttivangin ottamisesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä. Syyte törkeästä kiristyksestä hylättiin, koska oikeus katsoi sen sisältyneen panttivangin ottamiseen.

Turunen oli vaatinut, että myös pahoinpitely- ja kotirauhanrikkomissyytteet olisi katsottu panttivankirikokseen kuuluviksi.

Ensikertalaisena Turunen joutunee kuitenkin istumaan vankilatuomiostaan vain puolet.

Turunen sieppasi Herlinin teollisuussukuun kuuluvan naisen viime kesänä yli kahden viikon ajaksi. Turunen vapautti naisen vasta, kun omaiset olivat maksaneet hänestä kahdeksan miljoonan euron lunnaat.

Tuomio oli ankarampi kuin puolustus olisi pitänyt tekoon nähnen kohtuullisena. Oikeuden mukaan tuomiota pidensi kuitenkin se, että tekoa oli suunniteltu ja harkittu pitkään. Myös kidnapatun olot vankikopissa oikeus totesi epäinhimillisiksi.

100 000 henkisistä kärsimyksistä

Turunen velvoitettiin maksamaan tuntuvat korvaukset aiheuttamistaan vahingoista. Herlinin teollisuussukuun kuuluvalle kidnapatulle Turusen on maksettava henkisistä kärsimyksistä 55 000 euroa. Kun summaan lisätään vielä kulut ja korvaukset tilapäisistä fyysisistä vammoista, korvaussumma uhrille nousee yli 60 000 euroon.

Korvauksia määrättiin maksettavaksi myös kidnapatun vanhemmille, molemmille 20 000 euroa kivusta ja särystä.

Oikeudessa puitiin myös kavallusjuttu

Kidnappauksen lisäksi oikeus antoi tuomionsa myös erillisessä kavallus- ja väärennysjutussa. Rikokset ilmenivät sieppauksen esitutkinnan myötä.

Turunen oli määrätty orpopojan edunvalvojaksi. Pojan jäätyä orvoksi hän kavalsi tältä asuntokaupoista saadut 138 000 euroa.

Tämän jälkeen hän ilmoitti maistraatille, että rahat olivat pojan pankkitilillä.

Turunen tunnusti väärennyksen ja törkeän kavalluksen vasta jäätyään kiinni sieppauksesta.

Lue myös:

Katso Päivi Taljan juttu (Seitsemän uutset 26.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.