Mainos

Keväisiä tuulia kodin sisustamiseen

Keväinen kodin muodonmuutos valtaa taas monen sisustusintoisen mielen. Kodista halutaan pois kaikki ylimääräinen ja talvisen tunkkainen ja tilalle valitan kauniin herkkiä keväisiä tekstiilejä sekä pieniä sisustusyksityiskohtia. Viherkasveille vaihdetaan uudet tuoreet mullat ja kukat istutetaan keväisen raikkaisiin ruukkuihin.

Kevään kynnyksellä kodinsisukseen halutaan uusia raikkaita tuulia. Sisustus lähtee huolellisesta siivoamisesta ja kodin erinäisten pintojen pesemisestä. Puhtaaseen kotiin on miellyttävä sisustaa raikkaita ja keväisiä tekstiilejä, astioita, sisustusesineitä sekä kruunata kaunis sisustus tuoreilla kirkkaanvärisillä leikkokukilla. Pääsiäistä lähestyttäessä sisustukseen saadaan kauniin energistä ilmettä raikkaan vihreillä rairuohoilla sekä luonnosta poimituilla koivunoksilla.

Kodikkuus on in!

Tämän kevään ja käytännössä koko vuoden keskeinen sisustustrendi on kodikkuus. Kodin sisustuksen tulisi olla pehmeästi omaa persoonaa korostava ja mahdollisimman kodikas. Kodikkuutta sisustukseen luodaan kauniilla tekstiileillä, tyynyillä, sisustustauluilla, kynttilöillä sekä muutamilla viherkasveilla. Kaikkien kodin esineiden tulisi olla tasapainoisesti ja huolellisesti aseteltuja ja kokonaisuuden eheä, mutta samanaikaisesti elämisen ilon tulisi paistaa kaikesta sisustuksesta lävitse.

Kodikkuuden ohella mennyt aika vaikuttaa nyt vahvasti sisustuksen ilmeeseen. Keväisessä kodinmuodonmuutoksessa onkin syytä ottaa huomioon myös romanttisuus ja nostalgisuus. Etenkin viime vuosisadan alkupuoliskon 1920- ja 1930-luvuilta on haettu vahvasti vaikutteita sisustukseen. Romanttisuutta sisustukseen saadaan pitseillä, uusvanhoilla astioilla ja kipoilla sekä näyttävillä koriste-esineillä.

Käsin tekemisen riemua

Kevään sisustustrendien mukaisesti käsillä tekeminen on nyt muodikasta. Kodinsisustukseen voidaan kutoa, virkata, ommella tai askarrella kauniita tekstiilejä ja sisustustavaroita sekä tuunata vanhasta jotain uutta ja näyttävää. Muun muassa vanhoista huonekaluista saadaan näyttäviä uusimalla tekstiilipinnat ja käsittelemällä puuosia.

Usein kaupoista ei löydy valmiina juuri omia ajatuksia vastaavia verhoja tai muita kodintekstiilejä. Valmistamalla itse uudet verhot ja keittiön pöydälle kauniin keväisen pöytäliinan saa sisustuksesta juuri sellaisen kun on haaveillut. Samasta kankaasta voi halutessaan ommella lisäksi muutamia sohvatyynyjä tai vaikkapa pieniä leipäkorin liinoja. Käsillä tekeminen on rentouttavaa, terapeuttista ja palkitsevaa.

Pehmeitä sisustusratkaisuja

Keväisen kodinsisustuksen värimaailma koostuu hillityistä ja samalla voimakkaista värisävyistä. Harmaan, hiekan ja sinisen eri sävyt ovat erittäin suosittuja. Valkoista suositaan etenkin harmaan seurana. Harmaan ja valkoisen yhdistelmällä syntyy hillitty ja tasapainoinen kokonaisuus. Muun muassa harmaalle sohvalle asetelluilla valkoisilla suurehkoilla tyynyillä luodaan hillityn hienostunut tunnelma. Hieman dramaattisemmasta värimaailmasta nauttiva valitsee sisustukseensa kevään trendivärien lisäksi voimakkaan punaisia yksityiskohtia. Klassinen musta menettää tämän kevään ja kesän aikana suosiotaan.

Tekstiileillä kodin ilmeestä saadaan nopeasti ja suhteellisen edullisesti aivan uuden näköinen. Tekstiilien lisäksi kodin sisustuksessa on hyvä suosia trendin mukaisia aitoja materiaaleja, kuten nahkaa, pahvia, pitsiä, keramiikkaa ja puuta. Yhdistelemällä erilaisia materiaaleja ja laadukkaita tekstiilejä kodinsisustuksesta saadaan kauniin keväinen sekä ennen kaikkea tyylikäs kokonaisuus.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Asko, Ellos, Finnkarelia, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.