toim. Sari-Leena Heilanen
Keväinen katkarapukasari
2 rkl öljyä
6 tomaattia
2 vihreää paprikaa
1 purjo
200 g herkkusieniä
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 rkl sitruunapippuria
1 chili suolaa
400g katkarapuja
1-2 dl valkoviiniä
Lohko kasvikset ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet: silputut valkosipulin kynnet, basilika, timjami, sitruunapippuri, chili silppu ja suola. Lisää kasariin hieman sulaneet katkaravut ja valkoviini. Hauduta nopeasti, koska katkaravut eivät pidä hauduttamisesta. Tarjoa katkarapukasarin päällä esimerkiksi nokare yrteiltä tai pestolla maistuvaa tuorejuustoa. Lisäkkeeksi sopii hyvin riisi.
Kalamunat
6 kanamunaa
Täyte:
1 rasia anjovista
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
pari tippaa tabascoa
Koristeluun:
mustia- tai vihreitä oliiveita
Keitä munat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Puolita munat ja ota keltuaiset erilliseen kulhoon. Valuta ja leikkaa tai silppua saksilla anjovikset pieniksi. Sekoita anjovikset kulhossa keltuaisten sekaan. Muserra valkosipuli sekaan. Lisää oliiviöljy ja tabasco. Pursota tai lusikoi täyte munan puolikkaisiin ja koristele vihreillä tai mustilla oliivin puolikkailla.
Yrttimunat
6 kanamunaa
Täyte:
2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl balsamico
etikkaa
Koristeluun:
basilikan lehtiä
Keitä munat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Puolita munat ja ota keltuaiset erilliseen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja basilika silppu sekä etikka. Sekoita massa tasaiseksi. Pursota tai lusikoi täyte munan puolikkaisiin ja koristele tuoreilla basilikan lehdillä.