Keväinen katkarapukasari,Kalamunat,Yrttimunat 7.4.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Keväinen katkarapukasari


2 rkl öljyä
6 tomaattia
2 vihreää paprikaa
1 purjo
200 g herkkusieniä
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 rkl sitruunapippuria
1 chili suolaa
400g katkarapuja
1-2 dl valkoviiniä
Lohko kasvikset ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet: silputut valkosipulin kynnet, basilika, timjami, sitruunapippuri, chili silppu ja suola. Lisää kasariin hieman sulaneet katkaravut ja valkoviini. Hauduta nopeasti, koska katkaravut eivät pidä hauduttamisesta. Tarjoa katkarapukasarin päällä esimerkiksi nokare yrteiltä tai pestolla maistuvaa tuorejuustoa. Lisäkkeeksi sopii hyvin riisi.

Kalamunat


6 kanamunaa

Täyte:


1 rasia anjovista
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
pari tippaa tabascoa

Koristeluun:


mustia- tai vihreitä oliiveita

Keitä munat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Puolita munat ja ota keltuaiset erilliseen kulhoon. Valuta ja leikkaa tai silppua saksilla anjovikset pieniksi. Sekoita anjovikset kulhossa keltuaisten sekaan. Muserra valkosipuli sekaan. Lisää oliiviöljy ja tabasco. Pursota tai lusikoi täyte munan puolikkaisiin ja koristele vihreillä tai mustilla oliivin puolikkailla.

Yrttimunat


6 kanamunaa

Täyte:


2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl balsamico
etikkaa

Koristeluun:


basilikan lehtiä

Keitä munat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Puolita munat ja ota keltuaiset erilliseen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja basilika silppu sekä etikka. Sekoita massa tasaiseksi. Pursota tai lusikoi täyte munan puolikkaisiin ja koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat