Kevään juhlakattaus kertoo juhlijoistaan – valitse tyylisi!

Kevätjuhlien kattaus kertoo juhlan järjestäjästä paljon – romantikko kattaa pöytään pitsiä ja naisellisia värejä, selkeiden linjojen ystävän pöydästä löytyy mustaa ja valkeaa.

Nyt on aika kattaa pöytään parhaat hopeat ja kauneimmat astiasto!. Siirtämällä tarjoiltavat ulos saa juhla komeat puitteet, kun kukkaan puhkeava luonto tarjoaa sille upean näyttämön.

Juhlava pöytä syntyy klassisia ja selkeitä linjoja jäljitellen – valkoinen, laadukas pöytäliina ja kimppu upeita ruusuja riittävät silloin pöytään. Mikäli kaipaat vaihtelua, kokeile pöytäliinan vaihtamista juhlaviin väreihin, kuten kultaan tai hopeaan. Esimerkiksi Marimekon upea Maalaisruusu on yhtä aikaa hillitty ja täynnä upeita yksityiskohtia.

Valkoinen on tunnetusti juhlava väri, joten perinteisen ylellisestä kattauksesta pitävä luottaa sen voimaan. Yhdistämällä yhden tehostevärin saat siihen kuitenkin lisää tunnelmaa. Valitse esimerkiksi näyttävä pionikimppu kattauksen sydämeksi ja nappaa upeiden kukkien värimaailmasta ripaus myös muuhun kattaukseen, kuten servietteihin.

Väriä kattaukseen

Mikäli haluat perinteisten linjojen sijaan räväyttää ja tuoda väriä pöytään, valitse tänä keväänä suloisia karkkivärejä. Yhdistele keltaista, vaaleaa sinistä ja hempeää vaaleanpunaista toisiinsa.

Leikittele astioiden värisävyillä ja valitse esimerkiksi kuohuviinilaseihin kahta eri sävyä. Yhdessä ne ovat kuin laatikollinen suloisia leivoksia.

Esimerkiksi Marimekon hauska uutuusastiasto, "Sukat makkaralla" ja Iittalan klassikko "Kastehelmi" sointuvat hyvin yhteen ja niiden erilaiset pinnat tuovat hauskaa tunnelmaa juhlapöytään.

Värien lisäksi musta ja valkoinen jatkavat edelleen suosiotaan. Mielenkiintoa luot yhdistelemällä toisiinsa reippaasti erilaisia kuvioita. Mikäli homma menee liian villiksi, kata alle se tuttu ja turvallinen, valkoinen pöytäliina – suurena pintana se yhdistää erilaiset astiat ja kuviot kauniisti toisiinsa.

Tuotetiedot:

Romanttinen kattaus:

Pöytäliinat/ H&M Home
Kuohuviinilasit,Essence/ Iittala
Decanter/ Iittala
Pitsiset säilytyskorit/ H&M Home

Juhlava:

Pöytäliina, Maalaisruusu/ Marimekko
Kahvikupit, Valo/ Pentik
Kuohuviinilasit, Vanilja/ Pentik
Maljakko, Crocus/ Pentik

Väriä kattaukseen:

Pöytäliina, Pop/ Finlayson
Turkoosi vati, Sukat makkaralla/ Marimekko
Jälkiruokakupit, Sukat makkaralla/ Marimekko
Sininen lautanen, Kastepisara/ Iittala

Mustaa ja valkoista:

Valkoinen pöytäliina, Klassikko/ Finlayson
Poikkiliina, Coronna/ Finlayson
Lautanen keskellä, Räsymatto/ Marimekko
Lautanen alla, Siirtolapuutarha/ Marimekko
Kulho, Räsymatto/ Marimekko

Kuvat ja kuvausjärjestelyt: Hannele Lampela/ Petra Kiiski

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja