Keuhkosyöpää sairastanut Marjo kertoi, mikä oli yksi pahimmista vaiheista taudin etenemisessä: "Totesin, että voi v*ttu"

Parantumattomasti sairaat kertovat, kuinka suhtautuvat nyt aikaan.

Tabu-ohjelman toisen jakson aiheena on parantumattomasti sairaat. Keuhkosyöpää sairastanut Marjo oli yksi osallistujista. 

Tabu-ohjelman toisessa jaksossa nähdään Heli, Kalle, Sirkka sekä Marjo. Heitä kaikkia yhdistää se, että he ovat parantumattomasti sairaita. 

Marjo, 55, sairasti keuhkosyöpää. Kuvausten aikaan syöpä oli siinä tilassa, ettei hän pystynyt enää syömään eikä juomaan mitään, vaan saa kaiken ravintonsa vatsaan asennetun PEG-laitteen avulla. 

Jaksossa nähdyssä tilanteessa nelikko oli yhdessä näyttelijä Pekka Strangin  kanssa yhteisellä aterialla, jolla vitsailtiin siitä, pitäisikö Marjolle antaa PEG-letkun kautta viiniä. Marjo kertoi, ettei ollut kokeillut sitä, mutta huhujen mukaan joku laitteen käyttäjä olisi testannut asiaa aikojen saatossa. 

Marjo kertasi jaksossa sitä, kuinka hänen oma sairautensa eteni. 

– Se meni silleen pikku hiljaa. Ensin pystyin syömään ihan normaalisti. Sitten en pystynyt syömään enää leipää tai mitään sellaista kuivaa. Sitten en pystynyt enää syömään spagettia tai keittoja. Ja sitten en pystynyt enää juomaan vettä. Ja sinä päivänä, kun en enää pystynyt juomaan vettä, niin totesin, että voi vittu, Marjo kertoi jaksossa Strangille. 

Syöminen ja ruuasta nauttiminen oli ollut Marjon elämässä tärkeää, hän oli pitänyt ravintoloissa käymisestä sekä itsekin ruuanlaitosta. Kun se vietiin häneltä pois, oli se äärimmäisen paha paikka. Lopulta hän keksi kuitenkin ratkaisun, jolla sai tyydytettyä ruokahaluaan.

– Pari kuukauttahan makasin sohvalla ja mietin, että mitä tämän kanssa tehdään. Mutta sitten tuli joku himo, oli pakko saada jotain suuhun. Totesin, että voinhan tehdä niin, että laitan suuhun ja syljen sen pois, että voin pureskella ja nauttia niistä mauista ja tekstuureista suussa. Ja sen jälkeen ta daa, näinkin voi elää. 

Marjo menehtyi ohjelman kuvausten jälkeen syksyllä 2023. 

Tabu MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat