Mainos

Kettujahdin jatkoa pohditaan Britanniassa

Britannian parlamentin alahuoneen oli määrä äänestää myöhään tänään kiistellyn kettujahdin tulevaisuudesta Englannissa ja Walesissa.

Alahuoneen edustajien uskotaan asettuvan jahdin täyskiellon kannalle. Ylähuone äänestä asiasta huomenna.
Pääministeri Tony Blair ilmoitti tänään edustajansa välityksellä kannattavansa lakiesitystä, joka kieltää kettujahdin. -Hän aikoo äänestää, ja äänestää kiellon puolesta. Se on ollut hänen henkilökohtainen kantansa jo vuosia, edustaja sanoi.

Parlamentaarikkojen on päätettävä kolmen eri vaihtoehdon välillä: joko jahti kielletään kokonaan, nykyistä jahtikäytäntöä jatketaan tai jahti sallitaan luvanvaraisesti. Puolueen jäsenille on annettu asiassa vapaat kädet eli heidän ei tarvitse noudattaa puolueen kantaa.

Enemmistön Blairin työväenpuolueen parlamentaarikoista uskotaan kannattavan kieltoa. Oppositiossa olevien konservatiivipuolueen edustajien odotetaan äänestävän joko nykykäytännön jatkamisen tai luvanvaraisen metsästyksen sallimisen puolesta. Parlamentin ylähuone äänestää asiasta huomenna. Sen uskotaan asettuvan kieltoa vastaan.

Kettujahdin kieltämisestä on parlamentissa äänestetty jo aiemminkin, mutta esitys on kaatunut ylähuoneen vastustukseen. Jahti kiellettiin aiemmin tänä vuonna Skotlannissa.

Kettujahti herättää kiivaita tunteita saarivaltakunnassa. Koirien avulla kettuja ja jäniksiä on jahdattu Britanniassa yli 300 vuotta. Jahdin kannattajien mielestä metsästys on heidän ikiaikainen oikeutensa ja sen kieltäminen loukkaisi heidän kansalaisoikeuksiaan.

Vastustajat pitävät jahtia barbaarisena eläinrääkkäyksenä, jolla yläluokka pönkittää omaa kulttuurista asemaansa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja