Kesän sisustuskankaat hehkuvat eksotiikkaa

Sisustusmateriaaleissa vallitseva läpikuultavuuden ja eteerisyyden suuntaus saa kesäksi rinnalleen herkullisten ja täyteläisten värien rynnäkön. Kauppoihin kesäksi tulevat uudet kangasvalikoimat tuovat uusia mahdollisuuksia niille sisustajille, joita. savun- ja helmenharmaat, hohtavanvalkoiset ja vaaleat beiget eivät ole inspiroineet kotiensa sisustuksen uudistamiseen. Värikylläisyyden rakastajille on luvassa Välimeren auringonpaistetta ja lämpöä pursuavia verho-, liina- ja verhoilukankaita.

Muodin ja sisustuksen trendit kulkevat usein käsi kädessä toistensa kanssa. Niin värit, materiaalit, kuviot kuin linjojen yleisilme seurailevat toinen toisiaan. Samoin kuin pukeutumiseen palaa väriä harmaiden ja valkoisten seuraksi, myös sisustuskankaat saavat vähä vähältä kirjoa talven vaihtuessa kesäksi. Kevään vaaleat pastellisävyt kypsyvät, raikastuvat ja syvenevät kesää kohden leimuten loppukesällä kaikessa loistossaan

Väreillä sisustetaan rohkeasti

Voimakas punainen on pitänyt jo pitkään vakaata paikkaa sisustuksen väritrendien kärkijoukossa huurteisten ja utuisten väriskaalojen rinnalla. Punaiset ja pinkit kankaat hehkuvat myös tulevanakin kesänä - tällä kertaa intohimoisina ja lämpiminä, esikuvinaan eksoottiset kukat. Myös lohenpunainen, joka on pitkästä aikaa noussut esiin, säilyy pinnalla.

Kesän vihreät ja siniset viittaavat merelliseen turkoosiin ja harmaisiinkin on tullut joko vihertävä tai sinertävä hohto. Välimeren yötaivaan koboltinsininen näkyy myös kankaissa samoin kuin tumma, lumoava violetti.

Kevään pastellinkeltainen muuntuu voimakkaan auringonkeltaiseksi ja on lämpimän tunnelman luojana ehdoton, mutta sen ohella säteilevät lämpöä myös eri metallien vivahteet: kulta, kupari ja pronssi.

Materiaaleissa tuttua ja turvallista

Tietyn tunnelman löytämisen edellytyksenä on värin lisäksi materiaalin oikea valinta. Materiaalin näkö ja tuntu yhdessä värien kanssa luovat sisustukseen halutun ilmeen. Nyt materiaaleissa etsitään perinnettä ja lämpöä. Teknologian ympäröimä nykyihminen saattaa uusien synteettisten huippumateriaalien tulvassa kokea ihmetystä ja turtumusta. Niinpä kotiin halutaan tuoda turvallisuuden tuntua ja yhteys menneisiin vuosikymmeniin. Luonnonmateriaalit puuvilla, pellava ja viskoosi yhdistävät ihmisen historiaan ja juuriin.

Kevään ja kesän kankaissa säilyy kuitenkin myös läpikuultavuus, harsomaisuus ja eri materiaalien yhdistely. Sävykkäät kreppikankaat valloittavat verhokangashyllyjä ja tyynyissä ja huonekaluissa verhoilumateriaalina pintaan nousee vanha kunnon nahka ja sen jäljitelmät.

Kuoseissa mehevyyttä

Sisustuskankaiden kuoseissa pysyvät yhä näkyvillä ruudut ja geometriset kuviot, mutta kevään myötä kasvi- ja hedelmäaiheiden villitys kasvaa. Uudet lehti- ja kukkakuviot ovat selkeitä ja kookkaita. Ne muodostavat hallittuja rivistöjä, joissa sama kuvio toistuu lähekkäin. Rinnalle ilmestyy kesäksi myös runsaasti meheviä ja täyteläisesti kuvioituja kankaita - kuin suoraan espanjalaisesta puutarhasta.

Teksti: Hanna Helimaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja