Mainos

Kesämökille toivotaan tuliaiseksi jotain tarpeellista

Keväällä lämpimät auringon säteet herättävät suomalaiset alkavaan mökkeilykauteen. Samalla kun mökkiä valmistellaan kesäkuntoon, on hyvä tarkistaa myös mökin vuodevaatteiden ja muiden tekstiilien kunto.

Suomalaiset nukkuvat mökeillään usein kotoa tuoduissa vanhoissa vuodevaatteissa, joten kesävieraiden tuliaiskassissa nähtäisiinkin mielellään uusia lakanoita, tyynyjä, peitteitä, froteepyyhkeitä sekä keittiö- ja kattaustekstiilejä.

Finlaysonin alkukesällä 2008 verkkosivuillaan toteuttamaan mökkikyselyyn vastasi yhteensä lähes 4 500 henkilöä, joista 30,8 prosentilla on oma kesämökki ja heistä yli puolella on ollut oma kesämökki jo yli kymmenen vuoden ajan.

Vanhoja peittoja ja patjoja!

Suurin osakyselyyn vastanneista ilmoittaa nukkuvansa mökillään uudella tai uudehkolla, alle viisi vuotta vanhalla tyynyllä. Mökin peitevarastoa uusitaan sen sijaan hieman harvemmin, sillä noin puolella on uusi tai uudehko peite. Mökillä käytössä oleva patja on usein iäkkäämpi, sillä vain neljä viidesosaa nukkuu mökillään siedettävän ikäisellä, noin 10 vuotta vanhalla patjalla.

Mökillä on myös tarkeää muistaa vuodevaatteiden vaihtosuositukset. Tyyny olisi suositeltavaa vaihtaa noin kahden ja peite noin neljän vuoden välein. Suositeltava vaihtoväli patjalle on kymmenen vuotta ja sijauspatjalle noin viisi vuotta.

Tärkeintä on huolehtia vuoteen hygieenisyydestä tuulettamalla ja pesemällä vuodevaatteita säännöllisesti myös mökillä. Vaihtovälit muistuttavat siitä, miten kauan vuodevaatteiden hyvää unta edistävät ominaisuudet säilyvät päivittäisessä käytössä kaikkein parhaimpina.

Vie mökkilahjaksi vuodevaatteet

Vain hieman yli puolet on hankkinut tyynyt, peitteet ja patjat mökille uusina. Suomalaisille yleinen käytäntö on tuoda kaupunkiasunnon vuodevaatteita uusittaessa vanhat vuodevaatteet mökille. Muutama vastaajista on saanut käytettyjä vuodevaatteita mökille sukulaisilta tai vanhemmilta. Lahjaksi vuodevaatteita on saanut ainoastaan kaksi vastaajaa.

– Perinteisen kahvipaketin, kukkien tai koriste-esineiden sijaan tyyny tai peite on oiva ja tarpeellinen lahja kesäkotiin, se ilahduttaa varmasti, kertoo Finlaysonin mallistopäällikkö Mailis Linnola.

Mökkivieraat nukkuvat pääsääntöisesti samanikäisissä vuodevaatteissa kuin mökin isännät ja emännät. Tuttavan mökillä vierailleet kokevat kuitenkin, että he nukkuvat melko vanhoilla tyynyillä ja peitteillä. Mökin kesävieraisiin on kuitenkin varauduttu, sillä vain hieman alle 10 prosenttia vastaajista myöntää, että heillä ei ole mökillä vieraille varattuja omia tyynyjä ja peitteitä.

Mökkivieraiden odotetaan tuovan tuliaisiksi ennen kaikkea jotakin tarpeellista. Ruoan ja juoman jälkeen suosituimpia tuliaistoivomuksia vierailta ovat vuodetekstiilit, froteepyyhkeet sekä keittiö- ja kattaustekstiilit.

Teksti ja kuvat: Finlayson

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.