Kesällä kadonneen Anni Törnin miesystävä tänään tuomiolla – kolmikymppinen nainen katosi juhlien jälkeen, löydettiin myöhemmin metsään haudattuna

0:48

Käräjäoikeus antaa tänään tuomion Savonlinnassa kesällä kadonneen naisen henkirikosjutussa.

Kolmikymppinen Anni Törn katosi heinäkuussa syntymäpäiväjuhlien jälkeen, ja poliisi alkoi nopeasti epäillä henkirikosta. Pian poliisi pidätti naisen kanssa seurustelleen miehen, jolle vaaditaan nyt vankeusrangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan mies tappoi naisen asuntonsa kylpyhuoneessa juhlista lähtemisen jälkeen pahoinpitelemällä tätä. Ilta-Sanomien ja MTV:n uutisten mukaan nainen oli kuollessaan raskaana: hän odotti syytetyn lasta, ja epäiltyä rikosta edelsi riita edellisistä kumppaneista.

– (Syytetty) on kohdistanut (uhriin) voimakasta ja määrällisesti runsasta väkivaltaa, joka on kohdistunut pääasiassa uhrin päähän, syyttäjä sanoo syytekirjelmässä.

Ruumis löytyi parinsadan kilometrin päästä

Mies on tunnustanut muun muassa lyöneensä naisystäväänsä kolmesti nyrkillä kasvoihin ja piilottaneensa ruumiin metsään kaivamaansa kuoppaan. Hän on kiistänyt syyllistyneensä tappoon tai hautarauhan rikkomiseen.

Jos miestä ei tuomita taposta, syyttäjä vaatii hänelle toissijaisesti rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Naisen ruumista ehdittiin etsiä viikon verran, kunnes poliisi löysi ruumiin miehen kertoman avulla. Ruumis löydettiin Pohjois-Karjalasta Juuasta, jonne on matkaa Savonlinnasta parisataa kilometriä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja