Mainos

"Kerjääminen kuriin tai edessä koko ajan pahempaa"

Pitkän poliisiuran tehneet kansanedustajat Tom Packalén (ps.) ja Kari Tolvanen (kok.) pitävät kerjäämisongelman pikaista ratkaisua välttämättömänä. Molemmat korostavat, että pahempaa on koko ajan tulossa, jos tilannetta ei saada kuriin.

- Tämä lähti liikkeelle kerjäläisistä, mutta jo seuraavana kesänä tulivat asuntomurrot ja muu kovempi rikos, Tolvanen luettelee.

- Juuri näin. Aluksi tuli yksittäisiä seikkailijoita. Nyt joudutaan lennätetään jo satoja rikollisia kotiin. Ja jos tilannetta ei saada kuriin, on edessä hökkelikylät, Packalén jatkaa.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleet Packalén ja Tolvanen pitävät molemmat kerjäämisen kriminalisointia tärkeänä.

- Olen tehnyt lakialoitteen kerjäämisen kieltämiseksi, mutta toisaalta lain muutokset eivät välttämättä kauheasti auta, koska kerjääjät eivät tule puhumaan omiaan vastaan, Packalén arvelee.

- Tässä on pointtina se, että kerjäämisen järjestäjille tulee tieto, että kerjääminen on Suomessa kielletty. Niin kerjäläisiä ei enää tule, Tolvanen puolestaan korostaa.

Vaikka sekä Packalén että Tolvanen pitävät romanikerjäläisiä ihmiskaupan uhreina, asia ei ole heidän mielestään niin yksiselitteinen.

- Kyllä tämä on mielestäni selkeästi moraalista ihmiskauppaa, mutta onko kysymys juridisesta ihmiskaupasta on toinen juttu. Laki on hyvin tarkka ja asiaa on hyvin hankala näyttää toteen, Tolvanen harmittelee.

(MTV3)

Katso Kari Tolvasen ja Tom Packalénin haastattelu (Huomenta Suomi 19.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.