Keitto maistuu leikin lomassa Helsingissä

Helsinkiläisissä leikkipuistoissa tarjoillaan alle 16-vuotiaille kaupunkilaisille lämmin ateria joka arkipäivä kesäkuun alusta elokuun alkupuolelle. Kaupungin tarjoama ateria on maksuton ja se on ollut tarjolla joka kesä 1940-luvulta saakka.

Sodan jälkeen äidit menivät töihin ja lapset tarvitsivat paikan, jossa syödä kesäloman aikana, kertoo ruokapalvelupäällikkö Liisa Airaksinen Helsingin kaupungin sosiaalivirastosta.

Ruokaa monen makuun

Tarjottava ateria on useinmiten keittoa, esimerkiksi herne-, kala-, liha- tai kasviskettoa. Ruokalistalla on myös yksinkertaisia risottoja. Ruuat valmistaa Helsinki Catering ja ne toimitetaan puistoihin lämpökuljetusastioissa. Tarjolla on päivittäin yhtä lajia perusruokaa, joka maistuu mahdollisimman monelle pienelle ruokailijalle.

Airaksisen mukaan kaikkia erityisruokavaliota noudattavia ei voida ottaa huomioon. Vanhemmat voivat tarkastaa viikottaisesta ruokalistasta, mitä on tarjolla ja mistä raaka-aineista se on valmistettu.

Jotta ruokaa ei menisi kovin paljoa hukkaan, leikkipuiston henkilökunnalle tulisi etukäteen kertoa osallistumisesta ruokailuun. Mukaan tulee ottaa omat ruokailuvälineet ja juomat sekä mahdolliset voileivät. Ateriointiin voi osallistua myös ilmoittamatta, mutta "kanta-asiakkaat" pääsevät jonon ensimmäisiksi. Ruokahävikkiä voi myös aiheuttaa sää, sateella lapset eivät viihdy leikkipuistoissa.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat