Keikoille palannut Riki Sorsa: Olisi kauhea tragedia jos syöpä palaisi

Laulaja selätti syövän pian kymmenen vuotta sitten. Nyt hän on pystynyt palaamaan keikoille.

62-vuotias laulaja Riki Sorsa sairastui vuonna 2006 nenä- ja nielusyöpään. Hän voitti sairauden mutta joutui sen vuoksi olemaan lopulta neljä vuotta kokonaan laulamatta. 

Viime syksynä artisti teki ensimmäisenä kiertueensa yli kymmeneen vuoteen.

– Se meni hyvin, ja voin muutenkin oikein hyvin tällä hetkellä. Aivan loistavan hyvä vointi, Sorsa iloitsi Syöpäsäätiön järjestämässä Kello viiden tee -hyväntekeväisyystapahtumassa tiistaina. 

Hänellä on luvassa esiintymisiä myös kuluvana keväänä ja tulevana kesänä. Kesän kohokohdaksi Sorsa nimeää kesäkuun alussa Hartwall-areenalla järjestettävän Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -suurkonsertin. 

– Lisäksi esiinnyn erilaisissa tilaisuuksissa ja muun muassa Moskovan Suomen suurlähetystössä, Sorsa kertoo. 

Vaikka Riki Sorsan syöpädiagnoosista on kulunut jo liki kymmenen vuotta, myöntää hän asian yhä olevan mielessä.

– Eihän se katoa päästä koskaan. En kuitenkaan enää ajattele sitä päivittäin, ei ole ollenkaan mitään maniaa sen suhteen päällä, hän kuvailee.

– Ajattelen niin, että elän päivä kerrallaan ja iloitsen pienistä asioista. Juuri nyt opettelen soittamaan akustista kitaraa ja käyn pelaamassa tennistä kolme kertaa viikossa.

Mitä tapahtuisi, jos jo kerran selätetty syöpä uusiutuisi?

– Olisi kauhea tragedia jos niin tapahtuisi ja syöpä palaisi. Mutta en ajattele niin, että tuleekohan se takaisin. Ei silloin pystyisi ollenkaan nukkumaan, vaan asiasta tulisi kauhea pöpö, jota ajattelee koko ajan. 

– Katson elämässä eteenpäin koko ajan, Sorsa toteaa hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat