Keihään MM-yllättäjä raivoissaan kotimaalleen – uhkaa vaihtaa italialaiseksi

Intialaista yleisurheiluhistoriaa Lontoon MM-kisoissa elokuussa tehnyt keihäänheittäjä Davinder Singh Kang uhkaa vaihtaa kansallisuutensa italialaiseksi. Kang, 28, on ärtynyt maansa avustuspolitiikasta urheilijoille.

Armeijan upseeri Kang heitti ensimmäisenä intialaisena keihäänheiton MM-finaalissa ja sijoittui lopulta 12:nneksi tuloksella 80,02. Taloudellisesti hänellä on kuitenkin vaikeaa, ja Intian urheiluministeriön päätös jättää hänet sivuun mitalitoivoille suunnatusta avustusohjelmasta on saanut miehen pohtimaan maan vaihtoa.

–  Täytän kaikki ohjelman kriteerit. Mitä minun oikein pitää tehdä todistaakseni kuuluvani joukkoon? Kang äimistelee.

–  Meillä oli 27 urheilijan MM-joukkue, ja minä olin ainoa loppukilpailuun yltänyt. Jos katsoo ohjelmaan valittuja, siellä on sellaisiakin jotka eivät edes yllä MM-kisarajoihin.

Keihäsura on tuonut Kangille velkaa tuhansia dollareita, mutta hän haluaa jatkaa unelmansa eli olympiamitalin tavoittelemista. Ja vaikka hän vakuuttaakin rakastavansa maataan, on Italiasta tarjottu 2  000 dollarin kuukausiraha houkutteleva. Ehtona tuohon on kuitenkin se, että Kang edustaa Italiaa.

–  Olen antanut (viranomaisille) aikaa laittaa nimeni avustusohjelmaan, mutta jos se ei onnistu, joudun turvautumaan Italiaan.

–  Olen heittänyt yli 88 metriä, ja keihäänheiton olympiaennätys on 90 metriä. Ei ole epäilystäkään, että saan (olympia)mitalin, mies päättää.

Davinder Singh Kangin virallinen ennätys on MM-karsinnassa heitetty 84,57.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja