Mainos

Kehonrakentajan kuvat hämmentävät: Tältäkö näyttää täysin rasvaton naisvartalo?

Rasvattomaksi itseään tituleeraava kehonrakentaja on herättänyt ympärilleen runsaasti keskustelua lajin terveellisyydestä. 

Video naispuolisen kehonrakentajan äärimmäisen kiinteästä vartalosta on herättänyt sosiaalisen median käyttäjät pohtimaan vartalon muokkaamisen terveellisyyttä. Moni videon nähnyt käyttäjä on yhtä mieltä siitä, että kehon näin äärimmäinen muokkaaminen on hengenvaarallista. 

Rasvattomuudella lukuisia haittavaikutuksia

Sosiaalisen median Liveleak-sivustolle lisätyllä videolla naispuolinen kehonrakentaja esittelee silmiinpistäviä vatsalihaksiaan ja pullistelee kiinteitä lihaksiaan. Erilaisten asentojen esittelyn lisäksi hän väittää kehonsa rasvaprosentin olevan pyöreät nolla, eli hän olisi täysin rasvaton. Naisille normaali rasvaprosentti on 25–35, miehille 15–25.

Video onkin herättänyt runsaasti keskustelua siitä, onko naisen harrastus mennyt askeleen liian pitkälle. Eräs kommentoija totesi rasvattoman vartalon olevan epäterveellisen lisäksi ruman näköinen.


Vaikka useimmat naiset käyttävät elämässään paljon aikaa murehtimalla vartalonsa rasvavarastoja, mutta rasvalla on tärkeä rooli kehon hyvinvoinnille. Se antaa energiaa, auttaa ravintoaineiden imeytymisessä ja ylläpitää ruumiinlämpöä. Liian vähäinen rasvaprosentti voi lisätä sydänsairauksien riskiä, aiheuttaa ruoansulatuskanavan ongelmia, vaikuttaa hormonitoimintaan ja vahingoittaa hermostoa. Lisäksi niukat rasvavarastot voivat vaikuttaa elimistön kykyyn käyttää insuliinia. 

Fitness-harrastuksella on myös omat varjopuolensa. 


Lähteet: LiveLeak, ViralThread 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.