Kehonkielen asiantuntija: Sanna Marin muuttuu hillitystä aggressiiviseksi, kun keskustelijoita on monia: "Aivan erilainen esiintyjä"

Sanna Marin – mitä kehonkieli kertoo? 2:55
Mitä sinä olet mieltä? Sallinen antaa esimerkin, jossa pääministeri muuttuu rauhallisesta keskustelijasta aggressiiviseksi: "Tulee aivan erilainen esiintyjä".

MTV Uutiset julkaisee viikonloppuna kehonkielianalyysit puolueen johtajista. Asiantuntija luonnehtii pääministeriä hyväksi esiintyjäksi, mutta kritiikkiin hän vastaa voimalla.

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen kuvailee SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marinia äärimmäisen hyväksi esiintyjäksi. Tätä tapahtuu häneen mukaansa silloin, kun hän saa itselleen rauhallisen tilan ja oman aikansa.

– Hän on loistava esiintyjä. Silloin kun hän puhuu neutraalissa tilassa tai asiasta, mistä hän on hyvin varma, eikä vasta-argumentteja, hän on hyvin hillitty ja hallittu, Sallinen kertoo.

Mutta mitä sitten kun keskustely kiihtyy, ja keskustelijoita on monia? Sallisen mukaan silloin Marinista nähdään aivan uudenlainen piirre.

– Keskusteluissa on mielenkiintoista, koska sieltä tulee ihan erilainen esiintyjä. Hänen sanaton viestintä, puheen painotus ja äänen sävy, käsien eleet, voisi sanoa, että ne on jopa aggressiivisia ja aika hyökkääviä.

Sallisen mukaan jokainen puolueen puheenjohtaja vastaa kritiikkiin eri tavoin. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esimerkiksi kääntää katseensa toiseen suuntaan, ja Riikka Purra ottaa taas kriitikin vastaan hymyllä.

Marinilla on tähän aivan oma tapansa.

– Marinilla tulee helposti se, että hän suuntaa aggression toiseen suuntaan, osoittaa esimerkiksi kädellä tai sormella.

Mitä muuta Sallinen laittoi merkille Marinin esiintymisestä? Katso Sallisen analyysi yläpuolelta.

Kehonkielen asiantuntija analysoi kaikkien puoluejohtajien käytöksen vaalitentissä 18:43
Katso kaikkien puoluejohtajien kehonkielen analyysit tästä.

Lue myös:

    Uusimmat