Käytkö alapesulla yhdynnän jälkeen? Älä tee tätä virhettä

Tämä virhe yhdynnän jälkeen voi johtaa kohdun ulkoiseen raskauteen 0:16
Voiko alapesu seksin jälkeen estää raskaaksi tulemisen? Katso yksiselitteinen vastaus videolta.

Alapesu yhdynnän jälkeen voi olla tarpeen, jos olet herkkä tulehduksille tai limakalvosi ärtyvät herkästi. Pesua tehdessä kannattaa kuitenkin muistaa muutamia asioita, ettei aiheuta itselleen turhia vaivoja.

Alapesulle ei tarvitse kiirehtiä yhdynnän jälkeen, ellei itse halua, mutta jos sinulla on taipumusta saada virtsatietulehduksia tai hiivatulehduksia, voi peseytyminen ehkäistä niitä.

Vulvan alueen pesuun riittää vesi. Saippuat ja suihkugeelit vain kuivattavat turhaan limakalvoja.

Suihkutellessa on kuitenkin tärkeä muistaa, ettei laske vettä paineella emättimeen.

– Jos kovalla paineella suihkuttelee, voi saada huonolla tuurilla aikaiseksi kohdun ulkopuolisen raskauden. Sieltä voi lennähtää hedelmöittynyt munasolu väärään paikkaan, gynekologiaan erikoistuva lääkäri Nora Ala-Pietilä varoittelee. 

Riittääkö keskeytetty yhdyntä ehkäisyksi? Miten toimii kehon merkkien seuraamiseen perustuva ehkäisykeino? Katso alta koko Seksimyytit-sarjan toinen jakso.

Estävätkö imetys tai alapesu seksin jälkeen raskaaksi tulemisen? 15:03
Estääkö imetys tai alapesu seksin jälkeen raskaaksi tulemisen?

Seksimyytit-sarjan kolmannessa jaksossa syvennytään fetisseihin liittyviin myytteihin ja kuullaan millaisia fetissejä seksityöntekijältä pyydetään ja mitä niistä hän on valmis toteuttamaan. Katso kolmas jakso tästä

Onko ensimmäinen jakso vielä näkemättä? Seksimyytit-sarjan pilottijaksossa selvitetään, mistä miehet nauttivat ja miten eturauhanen liittyy peniksellisen ihmisen nautintoon. Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomossa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat