Kauppalehti: Nissan ei välitä ehtyneestä kassasta – jakaa romutuspalkkioita itse

Vaikka valtion romutuspalkkiokokeiluun budjetoima määräraha loppui jo, jatkaa Nissan romutuspalkkioiden jakamista omin päin.

Kauppalehti uutisoi, että Nissanin maahantuojayhtiö Nissan Nordic Europe ja merkin jälleenmyyjät ovat luvanneet asiakkailleen romutuspalkkion siitäkin huolimatta, jos lisämäärärahapyyntö ei mene läpi tulevassa valtion lisäbudjetissa. Nissan takaa palkkion asiakkailleen, jotka tekevät romutuskaupat syyskuun loppuun mennessä.

Nissan Nordic Europen maajohtaja Anu Eskola kertoo Kauppalehden haastattelussa, että toimintaa ei kuitenkaan jatketa enää syyskuun jälkeen, sillä pelkästään jälleenmyyjien ja maahantuojien rahoituksella romutuspalkkiota ei voida rahoittaa.

Romutuspalkkiokokeilun oli määrä olla voimassa heinäkuun alusta joulukuun loppuun, mutta valtion budjetoimat rahat loppuivat jo alle kahden kuukauden jälkeen suuren suosion seurauksena. Tämä puolestaan tarkoitti sitä, että osa asiakkaista, joilla romutuskaupat olivat vielä kesken, eivät tulisi saamaan palkkiorahojaan.

– Emmehän me voineet jättää asiakkaitamme romutussetelin kanssa seisomaan. Päätimme kantaa riskin syyskuussa tehdyistä romutuskaupoista siltä varalta, että valtio ei jatka kokeilua, Eskola kommentoi Kauppalehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat