Kaunis meikki punapäälle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, millainen meikki sopii punatukkaiselle, ja miten saada kampaus kestämään koko päivän.

Kiinnostaako sinua tietää, miten kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Herkän ihon pohjustus

Hei! Minulla on aika herkkä ja ongelmainen iho. Näppyjä tulee hyvin helposti. Haluaisin käyttää meikatessa meikkivoidetta, mutten ole löytänyt tuotetta, joka ei aiheuttaisi kutinaa ihollani ja olisi kuitenkin tarpeeksi peittävä välillä kovin laikukkaallekin iholleni. Olen kokeillut perusmarketeista löytyviä tuotteita. Osaatko suositella jotain kevyttä, peittävää, mutta herkän ihon tuotetta?

Asiantuntija vastaa:

Kokeile herkälle ihollesi Nivean Stay Real Compact Foundation -meikkipuuteria. Tuote tasoittaa ihon epätasaisuuksia ja peittää hyvin. Tarvitset vain tämän yhden tuotteen, sama tuote sisältää siis sekä meikkivoiteen että puuterin. Muista myös ihotyypillesi sopiva kosteusvoide. Suosittelen sinua panostamaan herkän ihon tuotteisiin.

Punapään meikki

Minulla on punainen tukka, vaalea iho, paljon pisamia ja vihreät silmät. Minkä värinen silmä- ja huulimeikki minulle sopisi?

Asiantuntija vastaa:

Voi, värisi ovat aivan ihanat! Punainen tukka ja pisamat – melkein mikä vaan meikkityyli sopii sinulle. Sipaise iholle hehkua antamaan Stay Real Terra Powder -aurinkopuuteria. Luomiväreiksi sinun kannattaa kokeilla hentoa vaaleanpunaista, kultaa, pronssia tai vaikka vaaleankeltaista. Huulille sopivat korallin ja oranssin hehkuttamat sävyt, mutta toisaalta myös pehmeät pinkit.

Herkkien silmien meikkaus

Moi! Kun laitan kajalia silmäni kuivavat ja saattavat muuttua hieman punertuviksi. Onkohan kyse kuivista silmistä vai eikö meikkini ole minulle sopiva?

Asiantuntija vastaa:

Voi olla, että silmäsi ovat herkät eivätkä vaan kestä kajalia. Tarkista myös, onko käyttämäsi kynä varmasti puhdas ja teroitettu? Jos sinulla on ollut silmätulehdus, bakteeri voi olla myös kajalkynässäsi ja näin ollen se saa silmäsi aina punoittamaan. Voit toki myös kokeilla Nivean loistavaa Eye Line & Design -kynää. Se sopii herkillekin silmille ja piilolinssien käyttäjille.

Kampaus koko päiväksi

Miten saisin kampauksen pysymään kauniina koko päivän? Minulla on aika paksut, karheat hiukset, mutta en osaa käyttää muotoilutuotteita oikein. Laitanko esimerkiksi muotovaahtoa kuiviin vai kosteisiin hiuksiin?

Asiantuntija vastaa:

Moikka. Levitä Diamond Gloss -muotovaahtoa pyyhekuiviin hiuksiin noin pingispallon kokoinen määrä. Föönaa hiukset niin, että ilmavirta osoittaa ylhäältä alas, näin että hiussuomut sulkeutuvat ja tukka näyttää sileälle ja kiiltävälle. Viimeistele kampaus Diamond Gloss kiiltosuihkeella. Kiiltosuihke pitää karheuden kurissa ja hiukset tuntuvat pehmeiltä ja taipuisilta.

Hehkuva iho

Haaveilen raikkaasta, hehkuvasta ja hyvin tasaisesta ihosta. Mutta miten saisin hyvin vaalean, tummilla silmäpusseilla, joistain kohtaa punertavan ja poskista ihon läpi kuultavilla verisuonilla varustetun ihoni sileäksi, varsinkin kun ihohuokosiini mahtuisi varmaan asumaan. Myös akne on vaivannut. Olen saanut sen jo aika loppusuoralle, mutta arvet eivät tunnu häviävän mihinkään suuntaan. Kuitenkaan en haluaisi maksaa ihostani omaisuuksia, sillä varani kuluvat hiuksiin ja meikkeihin. Olen kai jonkinlainen huonoihoinen meikkifriikki.

Asiantuntija vastaa:

Nivean uutuusmeikkivoide Ideal Finish Mousse on ilmavan kevyt vaahtomeikkivoide, joka sopii erityisesti seka –ja rasvoittuvalle iholle. Tuote on helppo levittää meikkisienellä tai siveltimellä ja lopputuloksesta tulee tasainen ja mattapintainen.

Lisää silmien alle vielä valoa heijastavaa Perfect Cover -peitevoidetta. Saat sillä tummuuden häipymään ja katseesi kirkastuu.

Panosta myös ihoa heleyttävään kosteusvoiteeseen. Testaa ihoa kaunistavaa Natural Beauty -kosteusvoidetta. Sen sisältämät valoaheijastavat pigmentit saavat ihosi hehkumaan ja tekevät ihosta kuulaan ja kauniin. Sellaisina päivinä kun et halua käyttää meikkivoidetta, tämä voide tekee ihostasi sellaisenaan jo heleän ja tasoittaa ihon sävyä kauniisti.

Poskipunan käyttö

Miten käytän poskipunaa oikein? Mihin kohtaan sitä tulee laittaa?

Asiantuntija vastaa:

Poskipunan paikka on silmäkulman linjassa niin, että levität punan ohimoilta kohti poskipäätä. Levitä puna poskille isolla siveltimellä pehmeillä pyörittelevillä liikkeillä. Toinen vaihtoehto on levittää poskipuna poskipäille tyttömäisesti. Häivytä rajat hyvin niin, että puna näyttää luonnolliselta ja raikkaalta.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat