Kauko Röyhkä laihtui 12 kiloa paastoamalla

Muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä on laihtunut seitsemässä kuukaudessa yli kymmenen kiloa. Paino on pudonnut tiukan paastoamisen avulla.

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkällä on takanaan toiminnantäyteinen vuosi. Mies on keikkaillut Kauko Röyhkä ja Narttu -yhtyeensä kanssa, julkaissut samaisen kokoonpanon kanssa livelevyn ja päälle oman romaanin. Tällä viikolla ilmestyi lisäksi Röyhkän toimittama Et kuitenkaan usko -kirja, joka paljastaa hurjia kertomuksia näyttelijä Ville Haapasalon varhaisista vuosista Venäjällä.

Kuluneet kuukaudet ovat kuitenkin pitäneet sisällään muutakin. Röyhkän elopainosta on nimittäin karissut seitsemässä kuukaudessa huimat kaksitoista kiloa. Painonpudotus on seurausta ahkerasta paastoamisesta.

– Olen seitsemättä kuukautta nyt mennyt sellaisella linjalla, että joka toinen päivä syön mitä huvittaa, ja joka toinen päivä syön vain yhden, mieluiten hiukan kevyemmän aterian, Röyhkä paljastaa MTV3.fille.

Röyhkä kertoo saaneensa idean uudenlaiseen ateriarytmiinsä katsottuaan aihetta käsitelleen tv-ohjelman. Siinä paastoamisen oli kerrottu ehkäisevän monia keski-iän sairauksia, kuten syöpää, diabetesta ja dementiaa.

– Olen aina pelännyt kaikenlaisia tauteja, enkä halua, että minusta tulee raihnainen vanhus. Kiloja olisi varmaan pudonnut enemmänkin, jos olisin tarkemmin noudattanut paastoa ja laskenut kaloreita.

– En kuitenkaan halunnut liian tarkaksi ryhtyä, kun ei minun tarvitse niin paljoa laihtua, Röyhkä naurahtaa.

Terveellistä muusikon arkea

Röyhkällä on takanaan jo seitsemän kuukautta tasaista paastoamista. Hän kertoo muutoksen sujuneen helposti, sillä keho on tottunut uudenlaiseen rytmiin yllättävän hyvin.

– Aamuisin minulla ei edes ole nälkä, mutta iltaisin voi joskus olla tylsää, kun ei voi syödä. Silloin pitää vain keksiä jotain tekemistä, ettei ole vain ruoka mielessä.

Mies on pannut paaston tuomat vaikutukset merkille. Muutos näkyy muuallakin kuin vaa'an lukemissa.

– On hyvä olo. Välipäivinä alan jopa odottaa sitä paastopäivää, kun silloin pääsee puhdistautumaan. Siitä tulee sellainen olo, että on "oikealla tiellä" ja että kaikki on hyvin, Röyhkä kuvailee.

Elämäntavat ovat 54-vuotiaalla rokkarilla muutenkin kunnossa. Liikuntaa mies ei ole viime aikoina ehtinyt paljoa harrastaa, mutta tulevana syksynä tähänkin on tarkoitus tulla muutos.

– Nyt aloitan taas lenkkeilyn ja aion myös hakata nyrkkeilysäkkiä. Tykkään tehdä tällaisia juttuja, että pysyy elämä kasassa, Röyhkä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat