Kauko Röyhkä Haapasalo-kirjasta: Kaikki Venäjällä eivät ehkä tykkää

Kirjailija ja muusikko Kauko Röyhkä toimitti tänään ilmestyneen Ville Haapasalon elämästä kertovan kirjan. Kaksikon toinen kirja kertoo Haapasalon vaiheista Putinin ajan Venäjällä.

Kirjailija ja muusikko Kauko Röyhkä toimi välikätenä kun Venäjälle asettunut suomalaisnäyttelijä Ville Haapasalo kertoi hurjista vaiheistaan maassa Et kuitenkaan usko -kirjassa. Tänään kirjalle saatiin jatkoa Et muuten tätäkään usko -teoksen myötä, joka paneutuu Haapasalon elämään 2000-luvun Venäjällä.

Tekijät tiedostivat itsekin olevansa tekemisissä mahdollisesti tulenarkojen aiheiden kanssa kirjottaessaan myllerryksessä olevan maan elämästä.

– Siinä voi olla jotain, mistä kaikki Venäjällä eivät ehkä tykkää. Siellä ihmisten pitää nykyään valita puolensa. Villehän siellä myös joutuu asumaan, joten hänen täytyy tietää, mitä hän tekee, Röyhkä pohtii.

Haapasalo itse kertoi MTV.fille torstaina ettei ole huolissaan kirjan sisällöstä tai sen herättämistä tunteista Venäjällä. Röyhkä kuvaileekin kirjakumppaniaan ihmiseksi, joka on rohkeasti oma itsensä.

– Ville on hyvin avoin eikä yritä esittää mitään. Hänen tarinoistaan monet saivat ihmettelemään, että miten toi kaveri on selvinnyt hengissä! Tuli semmoinen oli, että olen ihan iloinen siitä että itse asun pienessä Suomessa ja teen rock-musiikkia ja kirjoja täällä, mies naurahtaa.

Kolmatta elämäkertakirjaa kaksikolla ei tällä hetkellä ole suunnitelmissa, mutta tekeillä on georgialaiseen ruokakulttuuriin pureutuva kokkikirja. Kaksikko työsti kirjaa Georgiassa samalla kun Röyhkä haastatteli Haapasaloa tänään ilmestynyttä kirjaa varten.

– Tekeminen oli yhtä hauskaa kuin ensimmäisenkin kirjan kanssa. Oli helppoa, sillä Villen kanssa tarvitsee vain laittaa äänitin päälle, niin tekstiä alkaa tulla, Röyhkä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat