Mainos

Kauhavan lento-onnettomuus poiki uusia suosituksia - kone lensi liian matalalla

Kauhavalla kaksi kuolonuhria reilu vuosi sitten vaatinut lento-onnettomuus johtui koneen liian matalasta lentokorkeudesta ja liian hitaasta vauhdista. Syy käy ilmi Onnettomuustutkintakeskuksen tuoreesta raportista.

Ultrakevyt lentokone syöksyi maahan Kauhavan lentokentällä viime vuoden elokuussa. Lennolla harjoiteltiin pian nousun jälkeen ilmenevää moottorihäiriötilannetta. Tarkoitus oli kaartaa takaisin kiitoradalle. Koneen nopeus laski kaarron aikana ja johti sakkaukseen, jolloin lentäjä menetti koneen hallinnan. Oikaisu ei onnistunut, koska lentokorkeus oli niin matala.

Harjoituslennolla ollut kone tuhoutui täysin, ja siinä olleet lennonopettaja ja harjoittelija kuolivat heti.

Lennonopettajille kirjalliset pätevyysvaatimukset

Raportissaan Onnettomuustutkintakeskus suosittaa Ilmailuliitolle, että ultrakevytkoneella lentäjän ja lennonopettajan koulutusohjelmien sisältöä ja turvallisuusohjeita täsmennetään. Liitolle suositellaan myös kirjallisia toimintaohjeita lennonopettajalle, joka valvoo harrastajailmailun opettajaharjoittelijaa.

Trafi Ilmailun pitäisi Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan laatia lennonopettajaharjoittelijoiden oikeuksista yksiselitteiset säännöt ja lennonopettajille kirjalliset pätevyysvaatimukset.

Finaviaa ja hätäkeskuslaitosta suositellaan saattamaan yhteistoimintaohjeet ajan tasalle lento-onnettomuuksien varalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.