Katsokaa, mitä jälkeä – Mikael Granlund leipoi hirmutehoillaan Nashvillessa uutta historiaa!

Mikael Granlund teki neljällä syöttöpisteellään jääkiekon NHL:ssä seurahistoriaa, kun hänen edustamansa Nashville Predators löylytti kotonaan Columbus Blue Jacketsia maalein 6–0.

Granlund ja Filip Forsberg mättivät ottelun tujuimmat tehopisteet, kun suomalaishyökkääjä summasi neljä syöttöpaunaa ja ruotsalaishyökkääjä viimeisteli hänen alustuksistaan neljä maalia.

Katso Granlund–Forsberg-kaksikon komeat tehosuoritukset ylälaidan videolta!

Tykitys alkoi vajaan viiden minuutin kohdalla, kun Granlund jakoi hyökkäysalueen laidassa pienen syötön Forsbergille ja hän löysi kudillaan yläkulman.

Sama parivaljakko oli uudelleen asialla vain yhdeksän sekuntia joukkuekaveri Jakov Treninin maalin jälkeen ajassa 12.52. Granlund oli ajautumassa pois tasapainosta kulmauksessa, mutta sai kiepautettua kiekon rystyllä maalille, ja Forsberg viimeisteli.

Columbus reagoi ja vaihtoi tässä vaiheessa latvialaisen Elvis Merzlikinsin tilalle maalille suomalaisässä Joonas Korpisalon.

Korpisalostakaan ei ollut kuitenkaan pysäyttämään Predatorsin liitoa, vaan Granlund–Forsberg-duo takoi tulosta taululle kahdesti myös toisessa erässä. Granlund pyöräytti ensin maalille pysähtyneen irtokiekon rystyllä selkänsä takaa Forsbergille, joka sai naulata avopaikasta hattutempun.

Kaksikon neljäs yhdessä värkkäämä osuma syntyi ylivoimalla. Granlund pisti pitkän syötön hyökkäyssiniviivalta maalille ja Forsberg suti limpun reppuun.

Nick Cousins viimeisteli kolmannessa erässä päätösnumeroiksi 6–0. Juuse Saros piti Predators-maalin puhtaana mainiolla 27 torjunnan iltapuhteella.

Kolmesti ohitettu Korpisalo torjui 25 laukausta.

Neljän syöttöpisteen ottelu oli Granlundille NHL-kauden toinen. Suomalainen teki samalla seurahistoriaa: hän on ensimmäinen pelaaja, joka on tahkonnut Predatorsissa kaksi neljän syöttöpisteen ottelua.

Syötöillä kunnostautunut Granlund on naulannut tällä kaudella 22 otteluun 25 (5+20) pistettä. Hän nousi NHL:n pistepörssissä jo kahdeksannelle sijalle. Edellä samassa pistemäärässä ovat useampien tehtyjen maalien turvin Calgary Flamesin Johnny Gaudreau ja Minnesota Wildin Kirill Kaprizov.